Suntem prezenți și pe

Business

Sfaturi pentru a alege corect mobila de bucătărie

Publicat cu

în

O bucătărie bine organizată și elegantă este de o importanță capitală pentru fiecare casă. Iar atunci când alegi mobila bucătărie potrivită, vei face ca spațiul să pară mai fermecător, mai confortabil pentru a petrece ore lungi, eficiente și fără dezordine.

Bucătăriile nu mai sunt un spațiu izolat construit într-un colț al casei, menit doar pentru a găti. În zilele noastre, majoritatea bucătăriilor folosesc un plan deschis și se unesc cu sufrageriile sau camerele de zi și zonele de luat masa.

Adesea te vei trezi așezat la masa din bucătărie purtând o discuție plină de viață cu ceilalți membri ai familiei, în fața unui platou de prăjituri și a unei cești de cafea fierbinte.

Așadar, bucătăriile au devenit un hub social. A avea o bucătărie concepută inteligent și elegant este extrem de necesar. Iată câteva sfaturi pentru a realiza acest lucru atunci când alegi mobila bucătărie.

Dimensiunile bucătăriei

Măsoară spațiul bucătăriei pe care urmează să o amenajezi și gândește-te la aspectul potrivit pentru aceasta. O bucătărie pătrată sau ușor dreptunghiulară cu un interior spațios este ideală, dar cele mai multe case și apartamente din zilele noastre nu pot oferi un astfel de lux.

Locuințele din oraș sunt constrânse extrem de tare de spațiu. În destul de multe apartamente o bucătărie ocupă mai puțin de 5 metri pătrați. Mai mult, bucătăria ta ar putea fi foarte îngustă și alungită, neregulată sau așezată pe unul dintre pereți. Decizia privind aspectul te va ajuta să alegi mobila bucătărie potrivită pentru acest spațiu.

Nevoile de depozitare

Ulterior va trebui să determini cât spațiu de stocare vei vea avea nevoie în bucătăria ta. Spațiul de stocare ar trebui să fie întotdeauna puțin mai mare decât nevoile tale actuale. De-a lungul timpului poți achiziționa electrocasnice noi sau un set proaspăt de ustensile sau veselă, fără a le arunca neapărat pe cele vechi. Așadar, cerințele tale de stocare vor crește cu timpul.

Unii experți sugerează că, dacă amenajezi o casă nouă, ar trebui să ai de trei ori cantitatea de stocare față de nevoile actuale. Acest lucru ar putea părea mult pentru o bucătărie mică. Așadar, fi rezonabil și plănuiește spațiu de stocare pentru nevoile viitoare. Mai mult, dacă aceasta este o bucătărie existentă pe care o renovezi, îți vei putea face o idee mai corectă despre cât de mult spațiu de stocare vei avea nevoie.

Insulă de bucătărie

Plănuiește și amenajează o insulă de bucătărie numai dacă ai un spațiu de peste 8 metri pătrați. O insulă de bucătărie voluminoasă într-o bucătărie mai mică este categoric nepotrivită. Acesta va face ca bucătăria să arate și să se simtă mai înghesuită.

Însă când îți poți permite să instalezi o insulă de bucătărie, maximizează beneficiile ei construind rafturi și sertare elaborate dedesubt. Acest lucru va compensa unele dintre cerințele de stocare.

Materiale pentru mobila bucătărie

Lemnul natural este în continuare cel mai preferat material pentru mobila bucătărie. Stejarul, nucul și mahonul pot fi utilizate pentru a construi mobilier elegant de bucătărie. Lemnul prelucrat, deși nu este la fel de durabil ca omologii naturali, este preferat pentru accesibilitatea sa. Casele moderne pot experimenta și cu lemnul furniruit.

Scaunele de bar, mesele și scaunele din aluminiu turnat, fier forjat sau o combinație de metal și lemn arată elegant. De asemenea, mesele de sticlă arată elegant. Mobilierul transparent din acril poate crea un aspect interesant pentru bucătărie. Seturile din plastic turnat sunt ușoare și portabile.

Strălucitor sau mat

Aceasta este mai mult o alegere personală. Dacă vrei să oferi bucătăriei un aspect mai dramatic, atunci este mai bine să optezi pentru mobilier cu un finisaj lucios sau metalizat. Totuși, nu uita să îl echilibrezi în mod corespunzător cu pereții și tavanele într-un finisaj mat.

Ce culoare să alegi

De la puritatea albului la căldura lemnului, alegerea este nesfârșită. Albul este cea mai comună culoare pentru mobila bucătărie, deoarece oferă aproape fără efort un aspect expansiv, îngrijit și ordonat bucătărie. Dar există și alte opțiuni, atât simple, cât și în combinație.

Facebook Comments
Continuați
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate2 ore în urmă

Încă două centre de vaccinare vor deveni operaționale în Caraș-Severin, începând de luni, 1 martie. Programările: de sâmbătă, 27 februarie  

Actualitate2 ore în urmă

Cannabis din Spania, la vânzare în Caraș-Severin! Principala piață de desfacere: Reșița! [VIDEO]

Actualitate6 ore în urmă

Crowdfunding pentru tipărirea primei benzi desenate despre orașul post-industrial Anina

Administrație7 ore în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție11 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație20 de ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație22 de ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Socialo zi în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Cele mai citite