Sentință: Aeroportul Caransebeș, bun de plată! Peste 1,2 milioane de lei trebuie să ajungă în bugetul Consiliului Județean

După mai bine de trei ani de litigii, Consiliul Județean Caraș-Severin a câștigat definitiv procesul cu societatea comercială care deține aeroportul din Caransebeș și trebuie să primească, de la aceasta, aproximativ 1,2 milioane de lei. Banii reprezintă valoarea redevenței datorate de SC Aeroportul Caransebeș, conform contractului dintre cele două părți, redevență pe care societatea nu a mai plătit-o de la sfârșitul anului 2015.

La acea vreme, acționari majoritari la SC Aeroportul Caransebeș erau Axente Obrejan, om de afaceri din Oțelu Roșu abonat, în perioada respectivă, la contracte pe bani publici cu Consiliul Județean Caraș-Severin, și Iosif Armaș, „groparul” stațiunii Băile Herculane. Iosif Armaș intrase în posesia aeroportului cam în aceeași perioadă când reușea să pună mâna și pe stațiune. În 2002, când, în urma unui proces de privatizare, Armaș a cumpărat toate acțiunile deținute de Consiliul Județean la SC Aeroportul Caransebeș, în valoare de aprope 6 milioane de lei.

Ulterior, în „schemă” a intrat Axente Obrejan (zis Arabela), care în 2010 devine acționar majoritar, Argirom, firma lui Armaș, rămâne cu circa 20 la sută din acțiuni, iar alte trei persoane fizice dețineau sub 3 la sută. Una dintre aceste persoane este omul de afaceri Gabriel Olaru (foto), care a preluat anul acesta toate acțiunile SC Aeroportul  Caransebeș și cu care conducerea Consiliului Județean va avea o întânire pentru a stabili modalitatea în care va fi plătită suma de peste 1,2 milioane de lei datorată de SC Aeroportul.

Potrivit sentinței definitive, termenul de plată este de 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Sursă foto: expressdebanat.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available