UPDATE. Deși se consideră nevinovat, senatorul PSD Ionuț Chisăliță a anunțat azi: „Am fost făcut inculpat în acest dosar”. În dosarul „Șpăgi pentru partid”!

Senatorul PSD Ionuț Chisăliță a ajuns din nou la sediul DNA Timișoara, acum în calitate de inculpat în dosarul de corupție de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Senatorul social-democrat de Caraș-Severin a fost surprins azi de ziariștii de la pressalert.ro, la ieșirea din sediul DNA Timișoara.

„Vreau să vă precizez că nu am nicio legătură cu șpăgile și cu ce se întâmplă la Arad. În rest, ce-am avut de declarat am declarat. Am fost făcut inculpat în dosar”, a spus Chisăliță pentru pressalert.ro la ieșirea, azi, de la DNA Timișoara.

Potrivit procurorilor DNA, în sarcina lui Chisăliță Ioan Narcis, senator în Parlamentul României și secretar executiv în cadrul Biroului Permanent al organizației județene a unui partid politic, s-au reținut infracțiunile de: folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În dosarul șpăgilor din vămi, amintim că săptămâna trecută a fost audiată și președinta PSD Caraș-Severin, deputata Luminița Jivan, care a declarat că e nevinovată și că are calitatea de martor. Nu la fel stau lucrurile în cazul altui politician aflat în conducerea PSD Caraș-Severin, Mirel Pascu, care este și el inculpat în acest dosar, după ce fusese chiar reținut în arest 24 de ore.

Detalii despre acest dosar: aici, aici și aici.

UPDATE. Se va folosi de imunitatea parlamentară?

Într-o declarație făcută azi după-amiază pentru expressdebanat.ro, senatorul Ionuț Chisăliță a fost ceva mai explicit: „Nu am nicio legătură cu șpăgile din vamă, cu ceea ce am citit prin presă. Nu am pretins și nu am primit vreo șpagă pentru mine sau pentru partid, nu știu absolut nimic despre acest subiect, pur și simplu nu am avut nicio legătură. Alte lucruri nu am de declarat acum, ceea ce am avut de spus le-am spus domnilor procurori. Sunt nevinovat și voi demonstra asta!”.

Ultima afirmație a lui Chisăliță, cum că ar fi nevinovat și că va demonstra asta, ne face să credem că, în momentul în care în plenul Senatului se va vota eventuala cerere a procurorilor de încuviinţare a începerii urmăririi penale, Chisăliță nu va încerca să se ascundă în spatele imunității parlamentare. „Cu siguranță va veni ziua în care se va dovedi că numele meu nu avea ce să caute în acest dosar”, a mai declarat senatorul PSD de Caraș-Severin. Pentru ca acea zi să vină cât mai repede, ar trebui deci ca acesta să ajungă cât mai repede în instanță, pentru a-și (și a ne) dovedi nevinovăția. Dacă într-adevăr este nevinovat, cum spune el acum.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available