Suntem prezenți și pe

Actualitate

Firme de dezinsecție, pericol public și în Caraș-Severin!

Publicat cu

în

La fel ca în județul Timiș, și în Caraș-Severin există firme de deratizare, dezinsecţie și dezinfecţie care încalcă legea, au constatat zilele acestea echipe mixte de control constituite la nivelul județului. Aproape 10 kg de substanțe au fost retrase de la utilizare în urma verificărilor făcute la 15 agenți economici.

Tragedia de la Timișoara, de la sfârșitul lunii trecute, în care doi copii și mama unuia dintre aceștia au murit din cauza unor substanțe extrem de toxice utilizate pentru deratizarea blocului în care locuiau, a declanșat o amplă acțiune de verificare, la nivel național, a firmelor autorizate să desfăşoare operaţiuni de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

În Caraș-Severin sunt autorizate 24 de astfel de societăți comerciale. Cinsprezece dintre acestea au fost, până acum, verificate de către o echipă mixtă formată din angajați ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție și ai Direcției Sanitar-Veterinare. Anchetatorii au retras de la utilizare aproape 10 kg de substanțe periculoase, au dat șapte avertismente și șase amenzi în valoare de 13.000 de lei. „Am retras de la utilizare 2,8 kilograme de insecticid etichetat necorespunzător, precum și șapte kilograme de produs, afirmativ raticid, dar care era utilizat fără date de identificare. În ceea ce privește celelalte nereguli, în principal am găsit spații de depozitare a produselor biocide necorespunzătoare și personal necalificat pentru astfel de operațiuni de dezinfecție, dezinsecție și deratizare”, a explicat Adina Szazi, inspector al Compartimentului de control în sănătate publică din cadrul DSP Caraș-Severin. Reprezentanții acestei instituții nu au făcut publice și numele firmelor unde s-au depistat nereguli.

Până la finalul anului, vor fi verificați și ceilalți agenți economici din județ care prestează activități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, țin să ne asigure reprezentanții DSP. Dacă până atunci se va întâmpla și la noi în județ o tragedie ca la Timișoara, probabil că autoritățile astea de control nu se vor simți deloc vinovate.

Sursă foto: news.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate7 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile9 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate10 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate11 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație13 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate16 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate19 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică20 de ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turism2 zile în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite