Firme de dezinsecție, pericol public și în Caraș-Severin!

La fel ca în județul Timiș, și în Caraș-Severin există firme de deratizare, dezinsecţie și dezinfecţie care încalcă legea, au constatat zilele acestea echipe mixte de control constituite la nivelul județului. Aproape 10 kg de substanțe au fost retrase de la utilizare în urma verificărilor făcute la 15 agenți economici.

Tragedia de la Timișoara, de la sfârșitul lunii trecute, în care doi copii și mama unuia dintre aceștia au murit din cauza unor substanțe extrem de toxice utilizate pentru deratizarea blocului în care locuiau, a declanșat o amplă acțiune de verificare, la nivel național, a firmelor autorizate să desfăşoare operaţiuni de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

În Caraș-Severin sunt autorizate 24 de astfel de societăți comerciale. Cinsprezece dintre acestea au fost, până acum, verificate de către o echipă mixtă formată din angajați ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție și ai Direcției Sanitar-Veterinare. Anchetatorii au retras de la utilizare aproape 10 kg de substanțe periculoase, au dat șapte avertismente și șase amenzi în valoare de 13.000 de lei. „Am retras de la utilizare 2,8 kilograme de insecticid etichetat necorespunzător, precum și șapte kilograme de produs, afirmativ raticid, dar care era utilizat fără date de identificare. În ceea ce privește celelalte nereguli, în principal am găsit spații de depozitare a produselor biocide necorespunzătoare și personal necalificat pentru astfel de operațiuni de dezinfecție, dezinsecție și deratizare”, a explicat Adina Szazi, inspector al Compartimentului de control în sănătate publică din cadrul DSP Caraș-Severin. Reprezentanții acestei instituții nu au făcut publice și numele firmelor unde s-au depistat nereguli.

Până la finalul anului, vor fi verificați și ceilalți agenți economici din județ care prestează activități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, țin să ne asigure reprezentanții DSP. Dacă până atunci se va întâmpla și la noi în județ o tragedie ca la Timișoara, probabil că autoritățile astea de control nu se vor simți deloc vinovate.

Sursă foto: news.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite