Aglomerație de Crăciun la Unitatea de Primiri Urgențe din Reșița. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale!

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Reșița au lucrat la foc continuu de Crăciun. Având în vedere că, în perioada 24-26 decembrie, cabinetele de medicină de familie și ambulatoriile de specialitate au fost închise, toate cazurile au fost preluate în UPU. Și nu au fost puține deloc!

Peste 280 de pacienți s-au prezentat cu afecțiuni dintre cele mai diverse, de la infecții respiratorii și din sfera ORL, până la urgențe cardio-vasculare, politraumatisme și policontuzii. Nu au lipsit nici cazurile „tradiționale” pentru această perioadă, cauzate de abuzul de mâncare și alcool. Astfel, în Unitatea de Primiri Urgențe au ajuns persoane cu agitație psihomotorie prin intoxicație cu alcool, dar și pacienți cu patologie digestivă determinată de excesele alimentare. De asemenea, au necesitat îngrijiri medicale și două persoane victime ale unor accidente rutiere medii.

Având în vedere că perioada meselor îmbelșugate încă nu s-a încheiat, iar un prânz copios stropit din belșug cu alcool are mari șanse să se termine pe patul de spital, medicii recomandă cumpătare și mișcare în aer liber.

Au venit pe lume la sărbătoarea Nașterii Domnului!

Perioada Crăciunului a adus și vești bune la Spitalul Județean de Urgență Reșița. În intervalul 24-26 decembrie, la maternitatea unității medicale au venit pe lume cinci bebeluși. În noaptea de 23 spre 24 decembrie, s-au născut doi copii, o fetiță și un băiețel, alți doi copii, tot o fată și un băiat, au venit pe lume chiar în ziua de Ajun, iar în după-amiaza zilei de 26 decembrie s-a mai născut un băiețel.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite