Vechiturile din parcul auto școlar trebuie înlocuite. Microbuze școlare vechi de peste 13 ani!

În Caraș-Severin, este nevoie de o suplimentare masivă a numărului de microbuze școlare. Multe dintre cele existente au fost scoase din uz din cauza vechimii și ar trebui înlocuite.

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt 128 de microbuze școlare, unele cu o vechime de peste 13 ani. Dintre acestea, doar 99 sunt funcționale, peste 90 la sută dintre acestea având o capacitate de transport redusă, 16 + 1 locuri. Din această cauză, în multe cazuri, microbuzele sunt nevoite să efectueze câte doua curse, decalându-se, astfel, programul elevilor. În plus, pentru a asigura toate traseele, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au făcut redistribuiri, în localitățile unde nu existau microbuze funcționale. Majoritatea microbuzelor școlare deservesc unitățile de învățământ din mediul rural.

Pentru o funcționare fără sincope a transportului elevilor ar mai fi nevoie, potrivit unei centralizări efectuate la nivelul Instituției Prefectului Caraș-Severin, de 56 de microbuze școlare, majoritatea cu capacitate mai mare de transport, 19 + 1 locuri, 24 + 1 și 28 + 2.  Necesarul a fost transmis Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și rămâne de văzut câte din aceste microbuze vor ajunge în județ.

Sursă foto: arhivă puterea.ro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available