„Vânt din pupă”, Baziaș 4! Încep cursele cu bacul pe Dunăre. Anul ăsta, doar una

Inaugurat în urmă cu o săptămână, bacul Baziaș 4 ce face legătura pe Dunăre între Moldova Nouă și Usjie-Golubac (Serbia) va avea prima cursă luni, 30 decembrie. Următoarea, anul viitor, pe 2 ianuarie.

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a anunțat, în această seară, pe pagina sa de socializare, programul după care va circula bacul Baziaș 4. Prima cursă va fi luni, 30 decembrie, cu plecare din Moldova Nouă la ora 9:00. Următoarea cursă va fi pe 2 ianuarie 2020. Începând cu această dată, bacul Baziaș 4 va funcționa zilnic, având câte două curse pe zi, cu plecare din Moldova Nouă la orele 9:00 și 14:00, iar din Usjie, la orele 11:30 (10:30, ora Serbiei) și 16.30 (15:30, ora Serbiei). Durata unei călătorii cu bacul între Molodva Nouă și Usjie este de 30 de minute.

În Moldova Nouă, punctul vamal pentru trecerea Dunării cu bacul se află în fostul port industrial Moldomin – zona Desecare. Acesta se află la aproximativ 2,5 kilometri distanță de Moldova Nouă spre Coronini, la prima bifurcație la dreapta a Drumului Național 57 cu Drumul Județean 571.

Din Usjie, locul în care acostează bacul pe malul sârbesc, se poate ajunge imediat în două dintre zonele turistice din țara vecină: Cetatea Golubac (9 kilometri) și Lacurile de Argint de la Veliko Gradiste (17 kilometri). De asemenea, până la autostrada ce face legătura cu Grecia-Italia-Austria sunt doar 55 de kilometri, până la Semederevo, 70 de kilometri, iar până în capitala Serbiei, Belgrad, 124 de kilometri.

Capacitatea maximă a bacului de trecere este de 20 de autoturisme și 50 de călători pe cursă. Tarifele pot fi consultate în tabelul de mai jos iar rezervări se pot face la numărul de telefon: 0767.448.947.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite