Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Peste 12.600 de pachete au ajuns în Caraș-Severin

 

Livrarea către unitățile administrativ-teritoriale din Caraș-Severin a pachetelor cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) a fost finalizată. Primăriile au la dispoziție 45 de zile pentru a distribui pachetele beneficiarilor.

 

Pachetele cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), derulat de Guvernul României, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, au fost livrate către unitățile administrativ-teritoriale din Caraș-Severin în perioada 8 – 14 decembrie. În total, este vorba despre 12.625 de pachete ce conțin: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei,  zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe.

 

„Beneficiarii finali sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă. Primăriile vor distribui pachetele către beneficiari în termen de 45 de zile calendaristice pentru persoanele care se încadrează în categoriile venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice, pentru celelalte categorii, conform prevederilor stabilite prin OUG nr.84/2020”, transmite Instituția Prefectului, care a coordonat activitatea de livrare a pachetelor către unitățile administrativ-teritoriale din județ.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available