Suntem prezenți și pe

Actualitate

Alegeri corecte în Caraș-Severin? Prefectul Lupu se jură că aici nimeni nu fură

Publicat cu

în

Încă prefect de Caraș-Severin, social-democratul Matei Lupu a avut ieri ocazia, la videoconferința cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, să-și ia un angajament public în fața ministrului liberal Marcel Vela.

Ședinţa de lucru de ieri a conducerii MAI organizată în sistem de videoconferință a avut ca temă principală organizarea turului doi al alegerilor prezidențiale. La fel ca toți prefecții din țară, și întâiul reprezentant al Guvernului în județul Caraș-Severin, Matei Lupu, i-a dat raportul ministrului Marcel Vela.

„Suntem în grafic cu toate activităţile care ţin de organizarea alegerilor. La acest moment, sunt pregătite toate materialele şi buletinele de vot pentru a fi transportate către primăriile din judeţ. Distribuirea se va face la fel ca în turul I, atât vineri, cât şi sâmbătă, pe trasee bine stabilite. Dacă situaţia o va impune, avem pregătite echipe de intervenţie, peste 180 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne. Nu am avut nici un incident electoral în perioada dintre primul şi cel de-al doilea tur şi sperăm că nu vor exista probleme până la finalizarea procesului electoral”, a transmis prefectul Matei Lupu.

Acesta a adăugat că s-a organizat şi procesul de predare şi preluare a materialelor după încheierea votării, urmând a se lucra după acelaşi sistem ca în turul I, la Sala Polivalentă din Reșița. Membrii secţiilor de votare vor primi numere de ordine şi vor aştepta în incinta sălii, unde va fi pregătit circuitul de predare a buletinelor şi materialelor. „În turul I ne-am organizat foarte bine, astfel că la ora 3 s-a încheiat preluarea materialelor, spre deosebire de alte alegeri anterioare, când se prelungea până a doua zi acest proces”, a precizat Matei Lupu, comparând astfel merele cu prunele. Acesta a uitat, probabil, că alegerile prezidențiale implică un singur buletin de vot, constând dintr-o singură foaie de hârtie, pe când precedentele alegeri au fost cele europarlamentare, cuplate cu votul pentru referendumul pe justiție.

„Referitor la zona montană a judeţului, am discutat deja cu reprezentanţii Direcţiei de Drumuri Judeţene şi cei ai secţiilor Drumurilor Naţionale şi le vom reaminti să fie pregătiţi în situaţia în care va ninge, pentru a nu avea surpriza că nu pot fi transportate buletinele de vot din cauza drumurilor închise sau care nu sunt curăţate. Nu cred că vom ajunge în această situaţie, dar trebuie să avem în vedere orice eventualitate. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pune la dispoziţie 25 de generatoare, iar Enel – încă cinci, în situaţia în care vom avea de gestionat întreruperi ale energiei electrice la secţiile de votare”, a mai precizat prefectul de Caraș-Severin.

Matei Lupu, reamintim, a fost pus în funcție în iulie 2017, la nicio lună de la instalarea Guvernului Tudose. Lupu o înlocuia atunci din funcție pe Florența Albu, o tehnocrată numită prefect al județului Caraș-Severin de Guvernul Cioloș, în martie 2016. În acel moment scaunul de prefect era liber, ca urmare a demisiei din funcție a lui Nicolae Miu Ciobanu, un apropiat al deputatului Ion Mocioalcă.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate8 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile10 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate11 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate12 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație13 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate17 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate20 de ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică21 de ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turism2 zile în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite