Reacreditare pe încă 5 ani la Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița

Aflată în pragul desființării ca entitate juridică și monitorizată prin ordin al fostului ministru al Educației, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița anunță că încă un program de studii din oferta sa a fost reacreditat de ARACIS.

Reacreditarea s-a primit acum pentru programul de studii universitare de licență „Educație fizică și sportivă” (EFS). „La începutul lunii octombrie 2019, o comisie a Consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a supus acest program procesului de reevaluare. Raportul realizat de comisia prezentă la Reșița a fost evaluat în ședința Consiliului ARACIS din data de 31 octombrie 2019, obținând menținerea acreditării programului pentru următorii cinci ani, cu o capacitate de școlarizare de 50 de studenți/an”, informează Biroul de presă al UEMR, într-un comunicat de presă nocturn.

Programul de studii universitare de licență „Educație fizică și sportivă” (EFS) se află în oferta educațională a Facultății de Științe Sociale din cadrul universității reșițene din anul universitar 2009-2010, amintește prorectorul Cristian Chioncel.

În comunicatul de presă nu se face nicio referire la monitorizarea specială sub care se află UEMR, deși în aceste zile urmează să se împlinească termenul-limită de 3 luni, la capătul căruia vom afla soluția finală a Ministerului Educației privind soarta Universității reșițene. În cele 3 luni de la publicarea ordinului de ministru emis în 21 august 2019, UEMR trebuia să emită rapoarte succesive, în care să demonstreze că toate carențele privind calitatea învățământului, resursa umană și financiară sunt pe cale să fie corectate.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite