Alegeri locale 2020. Măsuri speciale în cele 365 de secții de votare din județ

Pregătirile pentru alegerile locale de duminică, 27 septembrie, au intrat în linie dreaptă. Spre deosebire de scrutinele precedente, de această dată, pe lângă buletine de vot, autocolante și ștampile, fiecare secție de votare primește măști, mănuși și substanțe dezinfectante.

În Caraș-Severin vor fi amenajate pentru alegerile locale de duminică 365 de secții de votare, majoritatea în unități de învățământ. Cele mai multe secții vor fi la Reșița, 70. Materialelele necesare desfășurării procesului electoral, 1.194.903 de buletine de vot, 269.425 de autocolante care se lipesc pe cărțile de identitate ale votanților și câte 5 ştampile de vot pentru fiecare secţie de votare, şi câte o ştampilă de control pentru fiecare secţie de votare şi birou de circumscripţie, vor fi distribuite până la sfârșitul acestei zile.

Pe lângă aceste materiale, în fiecare secție de votare vor fi pulverizatoare cu dezinfectant și măști de protecție atât pentru membrii secției de votare, cât și pentru alegătorii care nu dețin. „Instituţia Prefectului va distribui către primarii din judeţ sau către persoana desemnată de aceştia 80.940 de măşti de protecţie, 1.100 de recipiente a câte 750 ml cu  pulverizator, care conţin dezinfectant de mâini, 365 de bidoane a 5 litri fiecare cu dezinfectant pentru suprafeţe, câte unul pentru fiecare secţie de votare, precum şi  mănuşi  de protecţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Insituției Prefectului Caraș-Severin, Flavius Militaru. Acesta a mai precizat că și forţele de ordine din judeţ sunt pregătite pentru asigurarea pazei secţiilor de votare şi pentru înlesnirea bunei desfăşurări a procesului electoral.

La rândul său, prefectul judeţului, Cristian Gâfu, îi îndeamnă pe cetăţeni să meargă la secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul constituţional, dar să o facă în mod responsabil, cu respectarea distanţării fizice şi a tuturor normelor igienico-sanitare, pentru a preveni răspândirea virusului SARS CoV-2.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite