Alianță între USR-Plus și PNL în Caraș-Severin? Andrei Plujar: „În momentul de față nu se pune problema unei alianțe la nivel județean. După alegeri e foarte posibil”

O alianță postelectorală între PNL și USR-PLUS în viitorul Consiliu Județean este foarte posibilă, apreciază președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar. Afirmația acestuia vine ca răspuns la propunerea lansată zilele trecute de Romeo Dunca din postura de candidat PNL la șefia CJ Caraș-Severin, ca PNL și USR-PLUS să facă front comun încă înainte de alegeri pentru a maximiza șansele înlăturării președintelui Silviu Hurduzeu și a majorității PSD-Pro România din CJ.

Președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, apreciază propunerea lui Romeo Dunca de a face front comun pentru binele județului Caraș-Severin, pe care o cataloghează drept „un semn că politicul poate trece în plan secundar și binele comun pe primul loc”, dar afirmă că Alianța USR-PLUS, al cărei candidat este pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, nu va face niciun fel de alianțe preelectorale. După alegerile locale de la sfârșitul lunii septembrie, însă, PNL pare a fi prima opțiune.

CITEȘTE ȘI: JOS PSD în CS! Romeo Dunca, apel către USR PLUS: „Să găsim înțelepciunea leilor care fac front comun împotriva hienei prăduitoare, cocoșată de cât a furat!”

„Mă bucur că Romeo Dunca îmi urmărește activitatea și îmi apreciază public postările. Este un semn că politicul poate trece în plan secundar și binele comun pe primul loc. Facem parte din generația nouă de politicieni, Romeo Dunca este chiar puțin mai tânăr în politică decât mine. Este o poziție pe care vreau să o iau ca pe un semnal că în viitorul Consiliu Județean abordarea nu se va schimba și atunci văd foarte posibilă o alianță postelectorală care să dea fața nouă județului nostru atât de încercat. Noi putem să lăsăm deoparte orgoliile politice, dar în momentul de față nu se pune problema unei alianțe la nivel județean și ne dorim să mergem pe drumul nostru. Sunt convins că și PNL în urma sondării electoratului de dreapta va ajunge la concluzia că este cea mai sănătoasă formulă pentru ambele partide”, ne-a declarat Andrei Plujar.

În ceea ce privește strategia USR-PLUS pentru alegerile locale, Andrei Plujar a precizat că „în Caraș-Severin vor exista discuții punctuale în localități, doar cu solicitarea filialelor USR care se bucură de autonomie în cadrul organizației cunoscând situația de la firul ierbii, cu mențiunea că nu ne-am propus să negociem scaune, ci proiecte. Am încredere că USR va da primari de viitor și în Caraș-Severin, tineri care vor avea nevoie de suportul colegilor de dreapta în consiliile locale. Noi ne-am înhămat la o cursă lungă, suntem ancorați în realitate și știm că pe termen scurt rezultatele vin mai greu, însă avem o echipă tânără care ne dă speranța să privim cu optimism în viitor”.

CITIȚI ȘI: Mocioalcă și Hurduzeu, puși la punct de Romeo Dunca: „Ei conduc și, culmea, cică tot ei reprezintă schimbarea! E noaptea minții la PSD!”

Filiala județeană PNL, după cum a anunțat Romeo Dunca, a comandat un sondaj de opinie care ar urma să arate cele mai bune opțiuni ale PNL și USR-Plus ca să poată câștiga alegerile pentru CJ Caraș-Severin în fața aliaților PSD-Pro România-ALDE și PMP.

Sursă foto: expressdebanat.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available