Alianțe PNL-PMP în consiliile locale din județ? Marcel Vela: „PMP Caraș-Severin nu dorește respectarea și aplicarea protocolului semnat la nivel central”

Este exact așa cum a scris în urmă cu trei zile resita.ro: Protocolul de colaborare încheiat la nivel național între PNL și PMP nu poate fi aplicat în Caraș-Severin, atâta timp cât Ionuț Popovici, liderul județean al PMP, nu renunță la pretenția de a primi, pentru el sau alt pemepist, funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. 

Informațiile prezentate tendențios în mediul online de către Popovici, cum că PMP ar trebui să primească potrivit protocolului un post de vicepreședinte la CJ, au fost infirmate categoric azi și de către Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin. Asta după ce Romeo Dunca, liberalul ales de cărășeni președinte al CJ, a transmis public în repetate rânduri că Ionuț Popovici visează cai verzi pe pereți!

CITEȘTE ȘI: Arta blocării negocierilor: Popovici cere post de vicepreședinte CJ pentru PMP! Romeo Dunca: „Să cânte pe la alte mese!”

„Pentru corecta informare a opiniei publice, Protocolul semnat de președinții PNL și PMP, prevede doar susținerea reciprocă pentru formarea majorităților de dreapta în forurile locale și județene (…acolo unde ele nu există). Așadar, nu se pune problema să facem majorități acolo unde ele sunt formate în urma votului majoritar al alegătorilor, pentru un partid sau altul, așa cum este cazul și la CJ Caraș-Severin.
PNL a oferit deja, ca semn de deschidere și colaborare, funcțiile de viceprimar în orașul Băile Herculane și în alte comune, tocmai în ideea formării majorităților la care face referire Protocolul PNL-PMP.
În concluzie, tehnic, juridic și politic, conform Protocolului existent, este exclus ca domnul Popovici, doamna Glăvan sau altcineva de la PMP sa fie vicepreședinte al CJ Caraș-Severin în mandatul 2020-2024. Am decis acest lucru tocmai pentru că PNL deține în prezent 17 voturi din 31 pentru formarea majorității în CJ”, spune Marcel Vela, într-un comunicat de presă remis azi redacțiilor din județ.

Președintele PNL Caraș-Severin precizează în final că liberalii sunt deschiși unei viitoare colaborări cu pemepiștii din județ, însă în niciun caz nu vor ceda funcția de președinte la CJ, pe care au câștigat-o la alegerile din 27 septembrie. Atunci când au obținut majoritatea absolută în Consiliul Județean! „Sperăm că este clar că la CJ nici nu se negociază posturile de Vicepreședinți. Dacă se motivează în continuare de către liderii județeni ai PMP că aceasta este condiția PMP unică pentru un parteneriat cu PNL, din păcate concluzia logică este că PMP Caraș-Severin nu dorește respectarea și aplicarea protocolului semnat la nivel central. Nu comentez sau presupun cauze sau motive, pentru că lăsăm în continuare ușa deschisă unei viitoare colaborări”, transmite Marcel Vela.

UPDATE, ora 13.40

Mesaj transmis în urmă cu câteva minute de către Romeo Dunca: „Mai clar de atât nu se poate. Sper să înțeleagă și dl Ionuț Popovici că nu merge altfel. Care e mesajul protocolului sunt convins că a înțeles din momentul semnării acestuia. Abia aștept ziua de miercuri, 28 octombrie, să punem pe funcție cei doi vicepreședinți la Consiliul Județean, Dan Stan și Ovidiu Rădoi, și să ne apucăm de treabă!”.

Sursă foto: caon.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite