Arta blocării negocierilor: Popovici cere post de vicepreședinte CJ pentru PMP! Romeo Dunca: „Să cânte pe la alte mese!”

Protocolul de colaborare încheiat la nivel național între PNL și PMP nu poate fi aplicat în Caraș-Severin, un județ special, în care liderul pemepist Ionuț Popovici, din 2016 vicepreședinte al Consiliului Județean grație pactului făcut cu PSD, își dovedește fidelitatea față de cei cu care a făcut echipă în fruntea județului timp de patru ani. 

Înțelegerea la nivel național dintre conducerile PNL și PMP spune că aceste partide vor colabora în teritoriu, acolo unde se pot crea majorități în consiliile județene și locale prin astfel de alianțe postelectorale. La Consiliul Județean Caraș-Severin nu este cazul: PNL a obținut 17 dintre cele 31 de locuri din CJ, inclusiv funcția de președinte, astfel că deține majoritatea absolută! Liberalii nu au, astfel, niciun motiv să cedeze vreunul dintre cele două funcții de vicepreședinte al CJ.

Ionuț Popovici: Solicit respect și echilibru

Președintele PMP Caraș-Severin Ionuț Popovici condiționează însă crearea de majorități PNL-PMP în consiliile locale din județ, acolo unde cele două partide și-ar putea impune viceprimari, de primirea de către PMP a unui post de vicepreședinte la CJ!

Popovici a declarat pentru expressdebanat.ro că negocierile s-au blocat chiar înainte de a începe pentru că liberalii refuză să cedeze PMP-ului o funcție de vicepreședinte. „Suntem două partide care fac parte din marea familie a popularilor europeni, evident că respectăm acest lucru, numai că dorința noastră trebuie să fie și dorința partenerilor de alianță. Dacă în acest moment există cineva care nu respectă acest protocol semnat la nivel național, categoric acela nu este Partidul Mișcarea Populară. Atât timp cât colegii din teritoriu nu primesc un mesaj va fi foarte greu să punem în aplicare protocolul, preferențial, pentru că nu este corect față de colegi și față de noi. Majorități se pot crea în foarte multe localități, sunt însă localități destule în care putem forma majorități și cu alte partide, nu numai cu PNL. Noi în relația politică nu solicităm altceva decât respect și echilibru”, spune Popovici, parcă uitând ce a făcut în 2016. Atunci a uitat că cele două partide fac parte din marea familie a popularilor europeni”, iar acum pare a uita că atunci a oferit pe tavă PSD-ului condus de Mocioalcă președinția CJ.

„Majorități se pot crea în foarte multe localități, sunt însă localități destule în care putem forma majorități și cu alte partide, nu numai cu PNL”, afirmă Popovici, ca și cum în județ ar ploua cu partide care chiar contează în formarea de majorități în consiliile locale. Singurele astfel de partide sunt PSD și PRO România, care îi au în frunte tocmai pe oamenii cărora Popovici le-a fost fidel în ultimii patru ani: Hurduzeu și Mocioalcă. Nimeni alții decât adversarii PNL-ului acuzat acum de Popovici că nu dă dovadă de respect față de el!

Romeo Dunca: Poveștile „strategului PMP” ne insultă inteligența

De altfel, văzând pretențiile lui Popovici, președintele ales al CJ Romeo Dunca este categoric: „Cărășenii au ales! Atâta timp cât PNL are majoritate și poate pune vicepreședinți la CJ, așa va și fi. Vor aparține PNL-ului și au fost acceptați deja de organizația Caraș-Severin. Alianța cu PMP la județ ar fi o nerespectare de promisiune în fața electoratului, de vreme ce Ionuț Popovici, în mandatul trecut și în mod special la Caraș-Severin, e asociat cu imaginea PSD. Dar mai ales cu cea a lui Mocioalcă. Votul din 27 ne-a arătat calea. Mesajul de la centru e să se facă alianțe între cele două partide acolo unde este nevoie. La județ nu e!.

Liberalul Romeo Dunca arată că în realitate Ionuț Popovici joacă un teatru ieftin, motivul real al blocării negocierilor PNL-PMP fiind cu totul altul: Pare cât se poate de clar, iar dacă tot o dăm după dud (dudul de la Pătulele?, n.r.), motivul e simplu: Flăcăul nostru a rămas cu iubire de PSD și încearcă să arunce la noi vina… În multe localități, unde nu există majoritate în CL fie a unuia, fie a celuilalt partid, asocierea firească e PNL – PMP – alianța USR PLUS. Ea e pe cale să se întâmple și doar frâna pusă pe față, cu subiect și predicat, de către Popovici oprește cursul firesc al alierii dreptei în fața stângii pe la diferite comune. Așa că să ne mai lase strategul PMP cu povești care ne insultă inteligența, pentru că noi nu suntem impresionați nici de asta, nici de parada cu photoshopul la asfalt. Vorba aia, să mai cânte pe la alte mese… Gata! La CJ au ajuns oameni serioși…”. 

Potrivit lui Romeo Dunca, vicepreședinți ai CJ Caraș-Severin vor fi Dan Stan și Ovidiu Rădoi, decizia fiind aprobată în forul de conducere al PNL.

N.B. Informație-bonus din sfera negocierilor politice pentru cei ce nu s-au limitat la titlu și au citit articolul până la capăt. Surse social-democrate ne-au dezvăluit că numele lui Ion Mocioalcă, secretar general al PRO România, a fost pronunțat în aceste zile la nivelul conducerii centrale a PSD, când au început discuțiile despre listele de candidați PSD din Caraș-Severin pentru alegerile parlamentare. Ni se spune că Mocioalcă ar fi dispus să revină instant în PSD, dacă i se va oferi loc eligibil la scrutinul din 6 decembrie. Socoteala acestuia ar fi fost ca alegerile interne din organizația județeană a PSD să-l plaseze pe locul 1 la Senat pe Cătălin Hogea. Acesta, om de încredere al lui Mocioalcă, ar fi urmat să accepte cedarea locului pentru maestrul său și astfel conducerea PSD avea de parafat o simplă formalitate. Hogea a pierdut însă la un vot competiția din partid cu Ioan Crina, situație care a (cam) încurcat calculele apropiaților lui Mocioalcă – Silviu Hurduzeu, Marius Damian, Cătălin Hogea. Va fi dispus Crina să renunțe la un posibil loc eligibil pentru Senat? Greu de crezut! Ce vor decide liderii PSD vom afla cât de curând. Chestiune de ore…

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available