Altfel de igienizări în Reșița, Caransebeș și Băile Herculane

În Reșița, Caransebeș și Băile Herculane sunt programate zilele acestea și lucrări de igienizare care nu au nicio legătură cu dezinfecțiile impuse de lupta cu noul coronavirus.

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) va interveni săptămâna aceasta, în județele Timiș și Caraș-Severin, la igienizarea canalului Bega, a râului Timiș, a râurilor Bârzava, Sebeș și Cerna, pentru a îndepărta depozitele necontrolate de deșeuri apărute pe maluri și pentru a evita antrenarea acestora în cursul de apă.

Din cele șapte zone vizate de ABA, trei se află în Caraș-Severin: zona Gării de Nord – aval intrare în cartierul Câlnic din Reșița; zona Pieței Agroalimentare din intravilanul municipiului Caransebeș; zona Pieței Hercule din intravilanul orașului-stațiune Băile Herculane. Deplasările pe teren vor fi efectuate în echipe de câte doi angajați, echipați cu măști și mănuși, conform măsurilor impuse de starea de urgență.

Suntem alături de cetățeni, dar și aceștia trebuie să înțeleagă că nu doar instituțiile publice au responsabilități față de mediu, față de apă, ci fiecare dintre noi avem. ABA Banat nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apă, ci întreținerea albiilor și a malurilor acestora. Conform legislației în vigoare, această obligație revine autorităților publice locale, care sunt direct responsabile cu gestionarea regimului deșeurilor în arealul administrat. Totuși, ABA Banat va participa la aceste acțiuni, având convingerea că și comunitatea locală se va mobiliza în acest demers important”, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available