Huawei P20 Pro vs. P20: Ce smartphone să alegi?

Faptul că Huawei s-a confruntat în mod repetat cu probleme, în timp ce încercau să intre pe piața din SUA, nu a împiedicat producătorul chinez să lanseze câteva smartphone-uri foarte impresionante pentru Android.

Huawei P20 Pro și P20 oferă o combinație convingătoare de hardware și software de ultimă oră. Totuși, există câteva diferențe mari între cele două. Dacă vreți să cumpărați unul dintre ele, atunci această comparație vă va ajuta să obțineți informații despre cum sunt similare și unde se diferențiază.

Performanță, durată de viață a bateriei și încărcare

În fiecare dintre aceste telefoane veți găsi propriul procesor Kirin 970 Huawei, împreună cu unitatea specială de procesare neuronală (NPU), care este concepută pentru a oferi tot felul de îmbunătățiri ale inteligenței artificiale (AI) fără a încetini telefonul sau a consuma prea multă putere. Modelul P20 Pro are 6 GB de RAM, întimp ce P20 are doar 4GB RAM. Însă doar cei cărora le place să ruleze multiple aplicații în același timp vor simți diferența. Ambele telefoane au 128 GB spațiu de stocare și nu există slot pentru card MicroSD.

Este mai ușor să diferențiați aceste telefoane în funcție de durata bateriei, deoarece P20 Pro are o baterie de 4.000mAh, întimp ce bateria din P20 este doar de 3.400mAh. P20 Pro are un ecran mai mare și încă câteva caracteristici, dar nu suficient pentru a anula capacitatea suplimentară, așa că ne așteptăm ca Huawei P20 Pro să aibă o baterie care să reziste mai mult. Nu există posibilitatea de încărcare wireless, dar vă puteți aștepta ca ambele telefoane să accepte standardul de încărcare rapidă SuperCharge deținut de Huawei.

Design șidurabilitate

Design-ul cu sticlă curbată al acestor telefoane este extrem de atractiv, împreună cu finisaje interesante, în special opțiunea crepuscul, care trece de la violet la turcoaz. Huawei a amplasat senzorii de amprentă pe partea din față, în locul tradițional de sub ecran.

Nu există nimic care să diferențieze aceste telefoane din punct de vedere al designului, dar dacă vorbim despre durabilitate, P20 Pro este clar superior. P20 are un dezamăgitor rating IP53, în timp ce P20 Pro obține un rating IP67. În termeni simpli, acest lucru înseamnă că P20 Pro poate supraviețui submersiunii, dar P20 probabil că nu.

Ecran

Huawei P20 deține un ecran RGBW LCD de 5,8 inci, în timp ce P20 Pro are un ecran OLED de 6,1 inci. Ambele au o rezoluție de ecran de 2240 x 1080 pixeli. Strict vorbind, acest lucru face ca ecranul P20 să fie mai puternic, dar P20 Pro are un raport de contrast mult mai mare, cu culori bogate și negre cu adevărat profunde.

Cameră

Lupta dintre camerele telefoanelor inteligente a atins înălțimi noi recent, extinzându-se dincolo de numărul de megapixeli și determinând mulți producători să adopte lentile secundare.

Huawei duce lucrurile mult mai departe cu P20 Pro prin punerea la dispoziție a trei lentile: există un obiectiv principal de 40 megapixeli cu AI Image Stabilization (AIS), un teleobiectiv secundar de 8 megapixeliși un al treilea obiectiv monocrom de 20 megapixeli. Această cameră oferă zoom optic de 3x, care poate fi îmbunătățit digital până la 5x. De asemenea, oferă detali iincredibile și performanță solidă la lumină scăzută.

În schimb, P20 combină un obiectiv primar de 12 megapixeli cu unul monocromatic de 20 megapixeli. Ambele telefoane au camere frontale cu 24 megapixeli, ceea ce ar trebui să fie suficient.

Înacest context și ținând cont de caracteristicile enumerate, modelul Huawei P20 Pro pare să fie alegerea mai bună. Tot ceea ce trebuie să hotărâți este dacă se încadrează în bugetul dumneavoastră.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite