Amânare acceptată de ANAF, la solicitarea mediului de afaceri

Prevăzută inițial pentru data de 4 ianuarie 2021, operaționalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN a fost amânată pentru 11 ianuarie 2021.

„Agenția Națională de Administare Fiscală a amânat operaționalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN, la solicitarea mediului de afaceri, pentru data de 11 ianuarie 2021”, informează Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media, printr-un comunicat de presă remis redacției resita.ro.

Operaționalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare și conturi de plăți identificate prin IBAN se realizează în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2020. ANAF reamintește entităților raportoare prevăzute la art. 61 din Legea nr. 207/2015 că, în termen de 10 zile de la operaționalizarea Registrului, au obligația de a transmite organului fiscal central toate informațiile prevăzute la art. VIII, alin. (1) din O.U.G. nr. 111/2020 privitoare la persoanele fizice, juridice sau alte entități fără personalitate juridică care au deschis conturi între data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență până la data raportării.

OUG 111/2020 prevede, la art. VIII, alin (1), că „în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică au obligaţia de a transmite organului fiscal central lista titularilor persoane fizice, juridice sau a altor entităţi fără personalitate juridică care au deschise conturi la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi celelalte informaţii prevăzute la art. 61 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, privitoare la identitatea persoanelor şi la numărul IBAN”. Termenul-limită pentru conformare va fi, așadar, data de 21 ianuarie 2021, și nu 14 ianuarie, cum ar fi fost dacă nu apărea această amânare anunțată de ANAF.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite