Din 2021, angajații care lucrează la domiciliu vor putea primi 400 de lei lunar de la angajator

Pe fondul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, începând din anul 2021, angajații care lucrează de acasă pot primi bani de la angajator pentru cheltuielile cu utilitățile, potrivit unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial, informează Mediafax.

Dacă ești angajat și lucrezi de acasă, angajatorul îți poate acorda 400 de lei lunar pentru a-ți plăti facturile la utilități (electricitate, abonamente, încălzire, apă, etc.) pentru locul în care lucrezi. De banii aceștia poți cumpăra și mobilier sau echipamente de lucru, conform legii, acordarea celor 400 de lei rămânând la latitudinea angajatorului.

Suma plătită de angajator în baza actului normativ care permite acest lucru nu este supusă impozitului pe venit și contribuțiilor sociale. Cheltuielile suportate de angajator sunt deductibile, spune legea, pentru determinarea rezultatului fiscal. Potrivit Mediafax, pentru a se putea beneficia de această facilitate, angajatul nu este nevoit să prezinte documente doveditoare. Important e ca angajatorul să dispună de fondurile respective. Și să-și asume astfel de cheltuieli în beneficiul angajaților care lucrează de acasă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite