Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate de inspectorii sanitar-veterinari în Caraș-Severin, în minivacanța de 1 Mai

 

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Caraș-Severin au desfășurat, în perioada 28 aprilie – 1 mai, controale la peste 80 de unități de alimentație publică de pe raza județului.   

 

84 de pensiuni turistice, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, snack-baruri și alte unități de alimentație publică din Caraș-Severin au fost verificate de inspectorii DSVSA în perioada 28 aprilie – 1 mai. „Pentru neconformitățile constatate, respectiv nerespectarea condițiilor generale de igienă, lipsă documente pentru demonstrarea trasabilității mărfii, depozitare și etichetare necorespunzătoare, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 58.400 de lei şi două avertismente. De asemenea, au fost retrase în vederea denaturării 2,1 kg de pește“, a declarat directorul executiv al DSVSA Caraș-Severin, Pavel Borchescu.

 

La nivel național, inspectorii sanitar-veterinari au făcut, în minivacanţa de 1 Mai, aproape 1.300 de controale, iar sancţiunile date au depășit un 1.600.000 de lei. „Abaterile constatate de inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au fost sancţionate prin aplicarea a 224 de amenzi contravenţionale, care au totalizat 1.615.100 de lei. Au fost emise șase ordonanţe pentru suspendarea activităţii şi șase ordonanţe pentru încetarea activităţii”, se precizează într-un comunicat transmis de ANSVSA.

 

Sursă foto: ANSVSA

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available