Braconaj pe Dunăre, în zona Berzasca

 

Polițiștii de frontieră au confiscat peste 200 de metri de plase de pescuit întinse în apele fluviului Dunărea, deși, până pe 7 iunie, este perioadă de prohibiție în apele care constituie frontieră de stat.

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berzasca au desfășurat, în după-amiaza zilei de ieri, 2 mai, o acțiune comună pe fluviul Dunărea, împreună cu colegi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. „În timp ce se aflau în zona de responsabilitate, la km fluvial 1023, au depistat în apele fluviului Dunărea 200 de metri plasă de pescuit fir textil și mai multe bucăți de vintir, acestea fiind folosite în perioada de prohibiție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara, Petre Nicola. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit în perioada de prohibiție.

 

Potrivit ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2023, „se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite