Anchetă epidemiologică la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Direcția de Sănătate Publică a efectuat o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean de Urgență din Reșița după ce o pacientă de 72 de ani a fost depistată cu coronavirus, ulterior decedând din această cauză.

Situația a produs extrem de multă agitație la SJU Reșița, deoarece femeia, spune o parte din personalul medical, ar fi circulat fără măsuri de protecție pe circuitele normale ale Staționarului 1, inclusiv cu liftul, decizia de a fi transferată în izolator făcându-se ulterior ajungerii ei pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă.

„Ancheta epidemiologică de la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Reșița s-a încheiat. Despre pacienta de 72 de ani care a decedat se cunoștea că se află în autoizolare, fapt pentru care a fost transportată la spital cu o autoutilitară specială și a urmat trasee bine stabilite în astfel de situații. Pacienta trebuia intubată pe Secția ATI, corturile de triere instalate la spital de către ISU Caraș-Severin nefiind dotate, firește, cu o asemenea tehnologie”, explică Daniel Botgros (foto dreapta), vocea unică pentru județul Caraș-Severin privind comunicarea pe pandemie.

Mai mult, Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a stabilit că nu se impune testarea personalului medical de la SJUR sau măcar de la cele două secții: „personalul medical care a intrat în contact cu această persoană a fost pe deplin protejat și nu sunt necesare testări pentru coronavirus. De altfel, conform noului algoritm de testare, stabilit la nivel național – un document transparent, remis presei – sunt testate doar persoanele care manifestă simptome. Spitalul Județean de Urgență a luat și măsurile sanitare impuse în asemenea situație, efectuând o dezinfectare extinsă cu soluții aprobate de lege în astfel de situații”, explică Daniel Botgros.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available