Aproape 13.500 de cărășeni în șomaj tehnic, în luna aprilie. Decontate până acum: 57% din cereri

Peste 1.300 de agenți economici din Caraș-Severin au solicitat, la AJOFM, decontarea sumelor necesare plății indemnizațiilor de șomaj tehnic aferente lunii aprilie. 

„De la începutul lunii, un număr de 1.312 agenți economici au depus documente în vederea decontării sumelor necesare plății indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 13.448 de persoane cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului”, informează AJOFM Caraș-Severin.

Până acum, doar puțin peste jumătate (57%) dintre agenții economici care au solicitat decontarea șomajului tehnic au primit banii în cont pentru a-i vira, mai departe, angajaților. „Este vorba despre 773 de solicitanți care au transmis documente corecte, fiind achitată suma de 6.823.239 lei. Această sumă reprezintă valoarea indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 4.520 de persoane. Celelalte documente depuse la AJOFM Caraș-Severin se află în faza de procesare în vederea efectuării plății în cel mai scurt timp posibil. Rugăm angajatorii să completeze cu responsabilitate documentele, acestea trebuind să fie asumate și semnate de către administratorul sau reprezentantul legal al firmei”, precizează reprezentanții instituției.

Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic pot apela: 021/4444-000, număr cu tarif normal.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite