Traseele turistice din Banatul Montan, pregătite pentru pasionații de drumeții

Regulile instituite de Guvernul României privind starea de alertă prevăd și liberul acces pe traseele turistice, odată cu încetarea stării de urgență. În acest context, salvamontiștii cărășeni au stabilit o serie de măsuri de prevenție pentru această perioadă.

Salvamontiștii cărășeni se așteaptă în acest weekend la un număr mare de turiști pe traseele din județul Caraș-Severin, odată cu încetarea stării de urgență. Aceștia au desfășurat o muncă asiduă de verificare și marcare a tuturor traseele turistice, iar începând cu data de 15 mai este asigurată permanența în zonele: Muntele Mic-Țarcu, Muntele Semenic, Cheile Nerei, Cheile Carașului și Băile Herculane.

În contextul actual generat de epidemia de coronavirus, echipa Salvamont Caraș-Severin reamintește turiștilor amatori de drumeții cele mai importante reguli pentru un traseu fără griji:

  • Înainte de plecarea în excursie, informați-vă despre starea vremii, despre traseul pe care doriți să-l parcurgeți și gradul de dificultate al acestuia.
  • Plecați pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales și cu harta zonei. Nu uitați să puneți în rucsac lanterna cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola și trusa de prim-ajutor.
  • Alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică și psihică a celui mai slab din grup.
  • Folosiți doar traseele marcate, urmărind marcajele și indicatoarele de traseu.
  • În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii, retrageți-vă la cea mai apropiată cabană.
  • Nu consumați băuturi alcoolice înainte și în timpul drumețiilor.
  • În caz de rătăcire, păstrați unitatea grupului. Rămâneți treji și conștienți, mișcați-vă pe loc pentru a preveni hipotermia. Solicitați ajutor apelând numărul unic de urgență 112 sau 0Salvamont (0725826668) – Dispeceratul Național Salvamont.

De asemenea, pasionații de drumeții nu trebuie să uite că pericolul de răspândire a noului Coronavirus nu a trecut. Se recomandă evitarea deplasării în grupuri mai mari de 3 persoane, păstrarea distanței și echiparea cu măști de protecție și soluții igienizante pe bază de alcool”, este îndemnul salvamontiștilor cărășeni pe o rețea de socializare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite