Aquacaraș a scos pe piață imobile de 220.000 de euro. Licitație reușită și nu prea

222.000 de euro spera să obțină SC Aquacaraș la o licitație organizată ieri la sediul societății, unde scosese la vânzare trei imobile din Reșița. A existat cerere însă doar pentru două, în schimbul a mai puțin de 100.000 de euro.

Cele două imobile care au suscitat interes se află pe Strada Fântânilor, la parterul blocului 5, adică acolo unde se aflau până nu demult casieriile Aquacaraș, Bratner ș.a.. Al treilea este o casă cu etaj situată în Piața Republicii nr. 7 (foto), acolo unde își avea sediul social compania de apă și canalizare înainte de mutarea acestuia în locația actuală, în spatele magazinului Penny.

După decizia privind desființarea casieriilor luată de fostul manager Nicolae Miu Ciobanu și mutarea sediului societății de către actualul director general Gheorghe Filipescu, scoaterea la licitație a imobilelor nefolosite era inevitabilă.

Licitația a avut loc ieri, 11 februarie. De fapt, în cele din urmă, nu a fost o licitație propriu-zisă, deoarece pentru fiecare din cele două spații de la parterul blocului a existat un singur potențial cumpărător. Apartamentele, a câte trei camere, au fost adjudecate așadar la prețurile minime cerute de Aquacaraș: 38.000 de euro (plus TVA) cel mic, de aproximativ 50 metri pătrați, și 51.400 de euro acela de 70-80 mp. În total, dacă nu va interveni nimic neprevăzut până la parafarea tranzacțiilor, Aquacaraș va încasa deci aproximativ 90.000 de euro. Suma nu acoperă însă nici măcar o rată lunară către ANAF, unde Aquacaraș mai are de achitat circa 150.000 de euro pe lună până la sfârșitul acestui an – „moștenire” din perioada în care compania era condusă de Anatoli Liber și răspundea la comenzile PDL-ului județean.

Pentru imobilul din Piața Republicii, în care pe vremuri își avea sediul redacția ziarului Flamura, devenit după 1989 Timpul, Aquacaraș spera să primească la licitație cel puțin 133.000 de euro (plus TVA). La prețul ăsta, nu s-a prezentat nicio persoană interesată.

La prima vedere, societatea județeană de apă și canalizare merge pe drumul bătătorit de Prescom și CET 2010… Probleme financiare, credite girate de administrațiile publice, datorii neachitate, vânzări de active, incapacitate de plată, faliment. Filipescu spune că nu este așa. Că, încet-încet, scapă de găurile negre lăsate de foștii administratori. Până la proba contrarie, suntem nevoiți să-l credem. Așa cum i-am crezut și pe foștii directori de la defunctele Prescom și CET.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite