Aquacaraș, de la colaps la investiții și dezvoltare

Noul manager al SC Aquacaraș SA, Gheorghe Filipescu, spune că a avut mult de tras până să pună compania pe picioare și că, deși au existat foarte multe discuții despre diverse partizanate politice, el nu este omul partidelor.

Situația în momentul preluării societății de către Gheorghe Filipescu nu era deloc roz. Patrimoniul fusese vândut în mare parte, grila era căpușată de interese și angajați fantomă, unii care nici n-au dat pe la serviciu. Practic, fie că vorbim de timpuri mai vechi sau mai noi, societatea era un bun cuib politic de cocoloșit activiștii partidului aflat la putere în Caraș-Severin. Situația s-a schimbat, însă, după ce Filipescu și-a asigurat mandatul prin concurs!

”Eu am ajuns aici în urma unui concurs. Nu m-a pus niciun partid, partidele au avut reprezentanții lor dar eu am câștigat concursul” spune Gheorghe Filipescu.

O altă gaurtă ce a trebuit acoperită a fost experiența proastă cu constructorii. Beneficiară a unor fonduri europene serioase, compania a fost asaltată de constructori care și-ar fi dorit bani  mulți și rapid. Poate cea mai proastă experiență a fost Hidroconstrucția, unde s-a și ajuns la rezilierea contractului.

”Cert este că Aquacaraș nu a plătit niciodată lucrări proaste, nu a plătit niciodată lucrări de calitate îndoielnică, ba chiar au fost reziliate patru contracte cu constructorii. Când am venit aici contractul – în general – era într-o foarte mare dilemă, astfel încât se discuta foarte des – și pe la Ministerul Fondurilor Europene dar și prin județ – despre posibilitatea intrării în infringement! Prima frica aceasta” mai spune Filipescu.

Numai că, în doar câțiva ani, societatea a trecut de teama asta și de alte temeri, au fost relicitate contracte, au fost făcute angajări și se accesează  tot mai multe dotări pentru companie. Practic asistăm la o recapitalizare a societății și la închiderea găurilor care o făceau veritabila vacă de muls a partidelor.

Aflați mai multe urmărind interviul acordat de Gheorghe Filipescu jurnalistului Cristian Franț

FOTO-VIDEO: Daniela Victoria Groze

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite