Lucrări în grafic. Peste 1.580.000 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea sediului primăriei [FOTO]

 

Sediul primăriei din Băile Herculane trece, în această perioadă, printr-un amplu proces de reabilitare şi eficientizare energetică. Investiţiile sunt realizate în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Lucrările de reabilitare a clădirii în care îşi are sediul Primăria Băile Herculane sunt în linie dreaptă. Intervenţiile vizează aducerea imobilului la standarde europene atât în ceea ce priveşte aspectul cât mai ales în ceea ce priveşte eficienţa energetică a acestuia. „Au fost executate lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare; termoizolare a pereţilor exteriori şi a planşeului superior precum şi izolarea plăcii de la nivelul demisolului; reabilitare termică a sistemului de încălzire prin montarea unei centrale termice cu randament ridicat cu combustibil de natură regenerabilă. De asemenea, au fost montate panouri fotovoltaice pentru iluminat şi prepararea apei calde menajere, precum şi corpuri de iluminat cu LED, pentru eficientizarea iluminatului şi reducerea consumului de energie electrică. Nu în ultimul rând, a fost refăcut acoperişul degradat, au fost înlocuite jgheaburile şi burlanele, au fost refăcute finisajele interioare şi au fost montate rampe pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități în instituție”, informează reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, prin intermediul  căreia se derulează programul de finanţare.

 

Proiectul „Eficientizarea energetică a clădirii primăriei oraşului Băile Herculane” este realizat prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon şi are o valoare totală de peste 1.580.000 de lei, dintre care 1.550.000 de lei, bani nerambursabili. Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 septembrie 2021.

 

 

Sursa foto: Facebook

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite