Artista Maria Răducanu, pe aceeași scenă cu Gregory Porter, în Centrul Civic al Reșiței

 

Organizatorii evenimentului „Love songs by Gregory Porter” anunță o nouă surpriză: în deschiderea concertului care va avea loc pe 4 august, în Centrul Civic al municipiului Reșița, va cânta Maria Răducanu, una dintre cele mai orginale voci din lume.

 

„Una dintre cele mai distincte voci din lume… pură, profund emoțională și care-ți merge direct la inimă” – așa a fost caracterizată Maria Răducanu de către celebrul compozitor și producător american de avangardă John Zorn, cu care artista româncă a înregistrat albumul „Ziori”, pentru prestigiosul label Tzadik. Reșițenii și nu numai o vor putea asculta pe 4 august, ora 20.00, în deschiderea concertului „Love songs by Gregory Porter”. „Considerată drept cea mai profundă, ludică, răvășitoare și vibrantă voce românească, Maria Răducanu ne va (în)cânta la Reșița, în deschiderea concertului Gregory Porter din 4 august 2022, cu o salbă de cântece de dragoste, împletite și remodelate uluitor!”, anunță organizatorii evenimentului, Primăria Reșița.

 

Despre cântărețul și compozitorul american Gregory Porter, cunoscut drept The Voice / Vocea, organizatorii evenimentului spun că este „cel mai important nume pe scenele prestigioaselor festivaluri de jazz de la Montreaux, Viena, Rotterdam ori Copenhaga. Artistul a colaborat cu mari muzicieni precum Wynton Marsalis, Diane Reeves, Van Morrison, Nicola Conte, Jeff Goldblum, Jamie Cullum, dj Claptone, Stevie Wonder, Disclosure. El și-a demonstrat abilitatea de a transcende genurile muzicale jazz, r&b/soul și de a coagula audiențe diferite, particularitate extrem de rară, ceea ce i-a și adus un uriaș succes internațional”.

 

 

În 2010, Gregory Porter a primit prima nominalizare la Premiile Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, cu albumul său de debut, „Water”. Următorul album, „Be Good” (2012), i-a adus a doua nominalizare la Premiile Grammy pentru Best Traditional R&B Performance, iar odată cu apariția discului „Liquid Spirit” (2013), artistul a intrat în Top Ten UK Charts cu primul premiu Grammy. A urmat un al doilea Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, cu „Take me to the Alley”, două Jazz FM Awards, dar și titlul de Male Singer of the Year în 2014.

 

Biletele pentru concertul „Love songs by Gregory Porter” pot fi achiziționate pe https://m.iabilet.ro/bilete-resita-concert-gregory-porter-72555/. Prețul unui bilet diferă în funcție de zona aleasă, între 63,57 lei și 158,93 lei – în zona Premium, unde biletul include consumație de 100 de lei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available