UPDATE. Astăzi, la Kaufland, în Reșița: Tânăr (cu mască) agresat de agenți de pază (fără mască)?!

Pentru că a îndrăznit să-i ceară unui agent de pază de la magazinul Kaufland din Lunca Pomostului să-și pună masca medicală pe față, un tânăr din Reșița susține că a fost agresat fizic, astăzi după-amiază, la intrarea în supermarket.

 

„Romania 2020, astăzi am fost agresat fizic într-un Supermarket din Reșița, de către 2 agenți de pază din cauză ca i-am atras atenția unuia dintre ei și l-am rugat să își pună masca, ei aflându-se în interiorul supermarketului!!! Și ei au acționat cu forța și mi-au aruncat telefonul din mână pe jos și a început agresiunea fizică, pana m-au scos afară din supermarket! Bravo, Civilizație! Abia aștept să fie puse la dispoziție imaginile din interiorul supermaketului!”, a scris pe pagina sa de Facebook tânărul Alexandru Fîță, 25 de ani, din Reșița. Acesta a postat și o secvență din acele momente surprinsă cu telefonul, chiar înainte de a i se da cu aparatul de pământ.

 

Tânărul agresat a sunat apoi la numărul unic de urgență 112, astfel că la fața locului au sosit mai întâi o ambulanță, care, după cum povestește Alexandru Fîță, l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgență din Reșița, unde i s-a acordat primul ajutor.

 

Alexandru Fiță ne-a contactat, oferindu-ne și alte detalii ale incidentului: „Agenții de pază luau temperatura oamenilor la intrare. Eu am intrat cu masca pe față, unul dintre agenți nu avea mască și l-am rugat să și-o pună. În mod surprinzător, agenții de pază au tăbărât pe mine, să mă dea afară din supermarket, cu forța. Când au văzut că scot telefonul și încep să-i filmez, mi l-au aruncat din mână. Din fericire, telefonul nu s-a spart. Am sunat la 112 și a venit un echipaj pentru investigații. Și acum am dureri la umăr și urme de violență rămase pe brațul stâng. Acum aștept, împreună cu jandarmi sosiți la fața locului, să primim de la Kaufland filmarea de la ora 16.45, atunci când a avut loc incidentul. La intrare în magazin sunt camere video, deci ni s-a spus că se vor uita pe înregistrări. Imaginile vor demonstra că am fost agresat nejustificat”.

 

Am luat legătura cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, de unde ni s-a confirmat că un echipaj de jandarmi se află la Kaufland și ia declarații de la victimă, de la presupușii agresori și de la eventuali martori ai incidentului. „La finalul acțiunii vom reveni cu detalii”, ne-a declarat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin.

 

Sursă foto: arhivă resita.ro 

 

UPDATE 1, 17 iulie, ora 19.05

 

Am primit la redacție, din partea companiei Kaufland România, următoarele precizări:

 

„Drept la replică

 
Ca urmare a articolului publicat pe https://resita.ro/astazi-la-kaufland-in-resita-tanar-cu-masca-agresat-de-agenti-de-paza-fara-masca/ în data de 16 iulie 2020, Kaufland România transmite clarificări și solicită publicarea dreptului la replică după cum urmează:

 
În urma verificărilor în magazinul din Reșița, în cursul zilei de ieri, 16.07, clientul citat în articol a provocat un agent de pază ce purta mască, iar în urma comportamentului agresiv acesta a fost rugat să părăsească incinta magazinului.

 
Vă asigurăm că acționăm conform legii și colaborăm îndeaproape cu autoritățile, punându-le întotdeauna la dispoziție imaginile de pe camerele de supraveghere, în urma solicitării acestora.

 

Facem toate eforturile pentru a împiedica răspândirea Covid-19, în toate magazinele avem măsuri sporite de siguranță, iar atât angajații, cât și firmele de pază cu care colaborăm cunosc regulile de prevenție și sunt instruiți periodic să le respecte, conform Ordinului Ministerului Sănătății nr 874/2020”.

 

UPDATE 2, 17 iulie, ora 21.30

 

Jandarmeria are o poziție diferită de aceea susținută de către compania Kaufland România. „Au fost întocmite actele de constatare privind săvârșirea infracțiunii de «loviri și alte violențe»”, ne-a comunicat în această seară Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite