Au revenit în pregătiri şi cele mai elegante sportive ale Reşiţei!

După ce au lucrat timp de câteva luni doar pentru menţinerea mobilităţii şi a formei fizice, sportivele Secţiei de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Școlar Reșița încep să-şi regăsească treptat dezinvoltura şi siguranţa pe solul de antrenament.

Cele mai graţioase sportive ale Reşiţei se pregătesc în această perioadă la sala de sport a Şcolii nr. 9, sub îndrumarea profesoarelor Luminiţa Laţcu şi Dana Tîrba. De fapt, antrenamentele n-au fost niciodată întrerupte în totalitate, dar restricţiile au afectat destul de mult pregătirea fetelor, recunoaşte Luminiţa Laţcu.

„Noi ne-am antrenat şi în perioada de pandemie, când şedinţele de pregătire au avut loc online; din 15 iunie ne-am antrenat afară, pe terenul de sport al Şcolii generale numărul 9, iar de la 1 iulie ne pregătim în sală. Încercăm să respectăm toate regulile impuse în această perioadă, mă refer aici la măsurarea temperaturii, dezinfectare, păstrarea distanţei dintre sportivi şi toate celelalte. În acest sens am avut şi un instructaj cu domnul director. Eu şi colega mea Dana Tîrba am intrat în sală cu două grupe de performanţă, ne antrenăm zilnic trei ore. Câteva gimnaste sunt plecate în vacanţă, ele vor reveni pe parcurs. Este greu ca fetele să ajungă la forma sportivă pe care ar fi trebuit să o aibă la ora actuală, mai ales că în pandemie, fiind izolate în apartamente, au putut să repete doar elemente de mobilitate şi de pregătire fizică. Acum, trebuie să începem încet-încet cu jumătăţi de exerciţii; exerciţii complete vom face mai târziu, întrucât condiţia fizică nu ne permite în momentul acesta. Cât priveşte competiţiile, pot spune că Federaţia Română de Gimnastică Ritmică a inclus în calendarul competiţional două concursuri naţionale în luna octombrie, dar în funcţie de evoluţia pandemiei vom vedea dacă vom putea participa. Unele fete au mici probleme cu greutatea, dar acestea se rezolvă cu dietă şi antrenament”, a declarat antrenoarea Luminiţa Laţcu.

Larisa Ristea şi Cătălina Anghelina, două sportive de top ale secţiei, sunt bucuroase de revenirea în sală, alături de colege şi de doamnele antrenoare.

„Antrenamentul decurge bine, chiar dacă trebuie să ne obişnuim cu unele restricţii. La sală ni se ia temperatura şi trebuie să ne dezinfectăm. Aş fi vrut să merg la cât mai multe competiţii, dar dacă nu se poate anul acesta, sunt hotărâtă să muncesc mult pentru la anul. Cu greutatea stau bine, nu m-am îngrăşat aproape deloc şi acum la antrenamente am reuşit să-mi recapăt şi mobilitatea”, a declarat Larisa Ristea.

„Pe zi ce trece încercăm să facem cât mai bine şi să revenim la forma pe care am avut-o înainte de pandemie. Nu a fost prea greu, pentru că noi am mai făcut antrenamente, atât în case cât şi afară, prin urmare nu am pierdut mult la mobilitate. Încerc să revin la forma pe care am avut-o, şi chiar să progresez, să devin o sportivă mai bună ca înainte”, a spus, la rândul ei, Cătălina Anghelina.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available