Așteptarea (de 50 de milioane de euro) ia sfârșit! Apare masterplanul francezilor cu mall-ul și aquapark-ul din Mociur!

Planurile francezilor de la Ceetrus (ex-Immochan), divizia imobiliară a grupului Auchan, și ale Primăriei Reșița pentru platforma Mociur presupun o reconfigurare de anvergură a zonei și includ, pe lângă mall și aqualand, restaurante, parcuri, hotel, clădiri rezidențiale și de birouri.

„În maximum o lună jumătate veți avea masterplanul francezilor pe masă, cu mall, aqualand și tot ce va mai fi acolo. Îl vom prezenta public”, a anunțat primarul Ioan Popa, cel care a vorbit despre regenerarea urbană a fostei platforme industriale Mociur încă din primele zile ale mandatului său.

În urmă cu doi ani, Ioan Popa l-a convins pe Tatian Diaconu, directorul general pe portofoliul România, Polonia, Rusia și Ucraina din cadrul Ceetrus, să aleagă Reșița și așa s-a născut proiectul prin care platforma Mociur va fi transformată într-un complex de retail, servicii turistice și locuințe, pe o suprafață de peste 30 de hectare. Terenul, incluzând construcții, instalații, utilaje și tot ce a mai rămas în urma desfășurării de activități industriale pe platformă, a fost achiziționat anul trecut, la licitație, de la UCMR, aflată în insolvență, pentru suma de aproximativ 3 milioane de euro.

Cu excepția turnului de răcire, care va fi păstrat și utilizat în noul proiect de dezvoltare a zonei, a halei degroșare, cunoscută acum sub numele de Velocity, și turnătoriei cuzineți, care vor fi desființate într-o etapă ulterioară, toate clădirile vor fi demolate și instalațiile aferente acestora vor fi demontate pentru a face loc ansamblului imobiliar. Francezii au anunțat pentru proiectul Mociur investiții de peste 50 de milioane de euro.

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available