UPDATE. În ultimele 24 de ore, s-a triplat numărul contacților bărbatului din Reșița infectat cu coronavirus! 

La mai bine de 48 de ore de la confirmarea primului caz de coronavirus în Caraș-Severin, încă sunt așteptate rezultatele testelor contacților bărbatului infectat. Între timp, a crescut semnificativ numărul persoanelor autoizolate la domiciliu după ce au intrat în contact cu acesta. Este vorba despre 172 de persoane!

304 de persoane sunt, în prezent, autoizolate la domiciliu în Caraș-Severin. Potrivit raportării făcute de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore au ieșit din autoizolare 72 de persoane, însă au intrat alte peste 200. Cele mai multe persoane în autoizolare sunt la Reșița, 184, cu aproape 150 mai multe față de raportarea de ieri dimineață. Mare parte dintre aceste persoane sunt contacți ai bărbatului de 27 de ani confirmat cu coronavirus, membri ai familiei, colegi, persoane cu care acesta a interacționat în diverse situații. Inițial, au fost identificați 58 de contacți direcți, însă, în urma anchetei epidemiologice extinse, numărul acestora a crescut la 172.

„Așteptăm, în continuare, rezultatele testelor de laborator în cazul soției pacientului confirmat cu coronavirus și al primilor contacți ai acestuia. Am primit, în această dimineață, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, buletinului de analize pentru pacienta de 60 de ani, izolată la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Caraș-Severin. Acesta este negativ din punct de vedere al infecției cu coronavirus”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. Potrivit acestuia, timpii de așteptare sunt foarte mari din cauza volumului mare de muncă pe care îl are laboratorul de la Timișoara în această eprioadă.

În același timp, 48 de persoane se află în carantină pe raza județului nostru, cu 13 mai multe față de raprotarea de ieri.

UPDATE, ora 14.50

Ancheta epidemiologică în cazul tânărului confirmat cu coronavirus continuă în vederea identificării, pe cât posibil, a tuturor persoanelor cu care acesta a interacționat în ultima perioadă. Misiunea autorităților sanitare este una dificilă având în vedere faptul că bărbatul lucrează într-un magazin unde vin foarte mulți clienți și, în plus, are o viață socială activă.

Totodată, încă nu s-a reușit depistarea pacientului zero, cel de la care tânărul a contactat virusul. Au fost, însă, identificați, până acum, 172 de contacți direcți ai acestuia. Toți au fost izolați la domiciliu și le-au fost prelevate probe care să ateste dacă sunt sau nu infectați. În funcție de rezultatele analizelor, autoritățile vor reanaliza măsurile ce se impun în cazul societății comerciale al cărei angajat este tânărul. Deocamdată, magazinul rămâne deschis.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available