UPDATE. De ce a rămas deschis magazinul Dedeman din Reșița chiar și după ce un angajat a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Zilele acestea a fost agitație mare în Reșița după ce un angajat al magazinului de bricolaj Dedeman din oraș a fost depistat cu coronavirus. Foarte mulți reșițeni spuneau că magazinul ar trebui închis și că ar exista risc de contaminare dată fiind depistarea acelui angajat cu coronavirus.

Potrivit lui Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin (DSP CS), imediat după confirmarea virusului corona la acel angajat, medicul epidemiolog șef s-a deplasat la magazinul de bricolaj și a stabilit cu angajații un protocol de dezinfectare a magazinului (care trebuie făcută din oră în oră în anumite locuri) și s-a decis că acesta poate rămâne deschis, fără a pune în pericol sănătatea populației.

„Am instituit la nivelul companiei un comitet de criză care monitorizează în permanent situația și evoluția acesteia.

Menționăm că atât în magazinul din Reșița, cât și în celelalte magazine din rețea am luat toate măsurile suplimentare de igienă, dezinfecție și prevenție, colaborând cu autoritățile responsabile.

Conform unui grafic dezinfectăm zilnic în toate magazinele suprafețele intens utilizate (cărucioare de cumpărături, coșuri de mână, mânere, clanțe, case de marcat și POS-uri). Precizăm că procesele de dezinfecție sunt realizate atât de firme de specialitate, cât și de colegii noștri.

La toate casele de marcat din magazine am pus la dispoziție recipiente cu dezinfectant pentru mâini, iar colegele de la case poartă mănuși de protecție.

Magazinul din Reșița este în continuare deschis deoarece programul de lucru al unui magazin Dedeman este organizat în ture, astfel că avem suficienți colegi care nu au intrat în contact cu persoana depistată pozitiv.

Atât colegul nostru depistat pozitiv, cât și ceilalți colegi aflați în prezent în izolare la domiciliu au o stare foarte bună și nu prezintă niciun fel de simptom.

Avem încredere că prin conștientizare și responsabilitate din partea noastră, respectând îndrumările autorităților competente, vom reuși să depășim această situație trecătoare și vă asigurăm de toate eforturile depuse de noi în acest sens”, ne-a transmis Georgiana Grigoraș, specialist PR al Dedeman.

Mai mult, potrivit DSP CS, „un număr de 58 de probe vor fi recoltate de la toți atâția contacți ai bărbatului de 27 de ani confirmat cu coronavirus în Caraș-Severin, care lucrează la un magazin mare din Reșița. Este vorba de contacți de familie, colegi de serviciu sau contacți ce provin în urma unor activități sportive. Probele vor fi trimise la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Cu toții se află acum în autoizolare la domiciliu”. Potrivit lui Daniel Botgros, în urma anchetei epidemiologice a DSP, 172 de persoane au intrat în contact cu bărbatul confirmat cu coronavirus de la Reșița.

UPDATE 14 martie ora 22

În această seară tânărul de 27 de ani care este angajat al magazinului Dedeman a fost externat de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara împreună cu fetița sa, care fusese internată odată cu el. ”Bărbatul a avut trei rezultate negative pe COVID 19 dar nu l-am externat până astăzi pentru că era internat împreună cu fetița sa și am așteptat ca și micuța să aibă măcar 2 teste negative” ne-a declarat dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

CITEȘTE ȘI: În ultimele 24 de ore, s-a triplat numărul contacților bărbatului din Reșița infectat cu coronavirus!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite