Atelier de film documentar la Reșița

 

One World Romania – Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului, cu sprijinul Muzeului Cineastului Amator din Reșița, organizează în această lună „Point & Shoot”, un atelier de film documentar dedicat tinerilor.

 

Atelierul de film documentar își propune să ofere tinerilor, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Potrivit organizatorilor, atelierul se concentrează pe reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale, printr-o serie de exerciții de filmare pe teren și de montaj care mai apoi sunt puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.

 

Atelierul se va desfășura în perioada 21-25 septembrie a.c., la Centrul de Tineret Nevo Parudimos, Piața Traian Vuia nr. 1-4 (Centrul Universitar UBB din Reșița), cu sprijinul Muzeului Cineastului Amator. Nu există taxă de înscriere sau de participare, însă există un număr limită de cursanți acceptați: opt. „Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere.  În cadrul atelierului, cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Acesta va fi coordonat de cineaști care lucrează în domeniul cinematografiei: Cristina Haneș, Dragoș Hanciu, Carmen Tofeni, Alexandru Popescu și Andrei Inizian”, informează Andrei Bălbărău, fondatorul Muzeului Cineastului Amator din Reșița.

 

Ultima zi de înscriere este astăzi, 11 septembrie. În vederea selecției, cei interesați trebuie să completeze formularul de mai jos.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIxO-hN6x4DMIJMa9_nvSCfxFqfj_oB4uMf0_2aj07wSrYxg/viewform

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available