Atenție, reșițeni! Operațiune de distrugere a munițiilor neexplodate, în poligonul de la Arsenal

 

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic” va efectua mâine, 31 martie, o acțiune de distrugere a muniției care a fost asanată în ultima perioadă de pe teritoriul județului Caraș-Severin.

 

Operațiunea de distrugere a muniţiei asanate de pe teritoriul judeţului Caraş-Severin va fi executată joi, 31 martie, între orele 09.00 – 16.00, în poligonul de la S.C. Arsenal Reșița S.A. „Ca urmare, pentru prevenirea producerii unor evenimente/accidente nedorite, vă rugăm să evitați deplasările în zona respectivă în intervalul orar menționat”, transmit reprezentanții ISU „Semenic”.

 

Cu această ocazie, specialiștii de la ISU „Semenic” reamintesc măsurile ce trebuie luate în mod obligatoriu la descoperirea unor muniţii neexplodate: sistarea oricărei activităţi lucrative; îndepărtarea personalului/populaţiei din zona în care a fost descoperită muniţia; anunţarea prin apel la numărul unic de urgență 112 și indicarea locului unde a fost descoperită muniţia neexplodată. De asemenea, în cazul descoperirii elementelor de muniţie sau munițiilor neexplodate sunt interzise următoarele acțiuni: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin centre de colectare a deşeurilor metalice; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ ori la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor proveniţi din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente.

 

 

Sursă foto: ISU Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available