Atleţii reşiţeni, pe podium la Naţionalele de seniori şi tineret

Municipiul Cluj-Napoca a găzduit la început de septembrie întrecerile Campionatelor Naționale de atletism în aer liber pentru seniori și tineret. Întreaga elită a atletismului românesc şi-a dat întâlnire pe Cluj Arena, acolo unde s-a dat lupta pentru medalii. Patru dintre ele au fost adjudecate de reprezentanţi ai Reşiţei: Ionuţ Betej, Anamaria Bolohan şi Cristian Roiban.

„În probele de anduranţă, Ionuţ Betej a obţinut medalia de bronz în proba de 3000 m obstacole, iar Anamaria Bolohan a reuşit aceeaşi performanţă la 5000 m marş. Ambii sportivi sunt pregătiţi la CS Universitatea Reşiţa de antrenorul Gheorghe Ardreleanu. Printre remarcaţi îl pot include şi pe elevul meu, Cristian Roiban, care a cucerit medalia de argint în proba de 100 m plat la categoria tineret şi s-a clasat al patrulea la categoria seniori. De asemenea, Cristian a obţinut medalia de bronz la 200 m, categoria tineret. Locul patru de la 100 m plat seniori i-a adus şi calificarea la Balcaniadă, unde va concura în cadrul ştafetei de 4×100 m”, a precizat profesorul Octavian Bârsanu, antrenorul sprinterului Cristian Roiban (foto).

Tânărul atlet legitimat la CS Universitatea Reşiţa s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute la Cluj şi a declarat că speră să devină campion balcanic cu ştafeta României.
„A fost un concurs foarte frumos, unde am obţinut rezultate foarte bune. La 100 m plat, categoria tineret, am luat medalia de argint cu timpul de 10 secunde şi 78 de sutimi, la o sutime de secundă de medalia de aur. La 200 m tineret am luat locul trei, cu timpul de 21 de secunde şi 73 de sutimi. Acum mă pregătesc pentru Campionatul Balcanic de seniori, unde voi face parte din ştafeta de 4×100 m a României. Îmi doresc să devin campion balcanic cu această ştafetă”, a spus Cristian Roiban.

Campionatele Balcanice de atletism pentru seniori se vor desfăşura anul acesta în România, pe Cluj Arena, în perioada 19-20 septembrie.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite