Au donat sânge, au salvat vieți și au ajutat familii aflate în dificultate [FOTO]

Au donat sânge și au oferit, astfel, o șansă în plus la viață bolnavilor din spitale, dar și o mână de ajutor unor familii aflate în dificultate. Tichetele primite de donatorii care au luat parte la campania umanitară „Să fii erou este în sângele tău”, derulată pe parcursul săptămânii trecute la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, au fost folosite pentru achiziționarea de alimente și alte lucruri necesare semenilor mai puțin norocoși.

Studenții, voluntarii Asociației „Cultură și Fapte Bune” și jandarmii care s-au alăturat, săptămâna trecută, campaniei „Să fii erou este în sângele tău” au colectat tichetele de masă pe care le-au primit după ce au donat sânge pentru a-i ajuta pe semenii pentru care asigurarea traiului zilnic este o adevărată provocare.

După ce vineri au cumpărat alimente, detergenți, jucării și dulciuri pe care le-au oferit unei familii nevoiașe cu șapte copii din Reșița, ieri au ajuns la o familie cu doi copii greu încercată în ultima perioadă. „Tatăl acestor copii a fost jandarm. El a decedat anul trecut, iar mama copiilor a suferit, săptămâna trecută, un accident rutier grav. Acum, copiii, o fetiță de 10 ani imobilizată la pat și un băiat de 14 ani, stau cu bunica în vârstă de 70 ani”, precizează Liliana Gherle, inițiatoarea campaniei umanitare. „Cu o parte din bonurile strânse după campania de donare sânge și făcând chetă între noi, prietenii noștri, colegii noștri, am reușit să cumpărăm alimente și cele necesare pentru copii și bunică. Mulțumim tuturor pentru ajutor și în special jandarmilor care nu au uitat că tatăl acestor copii a fost camaradul lor, respect!”, a adăugat Liliana Gherle.

CITEȘTE ȘI: „Să fii erou este în sângele tău”. Comunitatea din Reșița se mobilizează pentru a dona sânge

Pe parcursul celor cinci zile ale campaniei „Să fii erou este în sângele tău”, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița s-au prezentat câteva sute de persoane. Dintre acestea, 130 de persoane au fost eligibile și au putut dona sânge.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available