Au început înscrierile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Sunt disponibile 755 de locuri

 

Persoanele care întrunesc condițiile și criteriile prevăzute de legislația în vigoare se pot înscrie pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” până pe data de 11 iulie. Cererea-tip de înscriere se depune exclusiv în format electronic.

 

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a scos la concurs 755 de locuri pentru studii de licență la facultățile din subordine care pregătesc ofițeri de poliție și penitenciare – Facultatea de Poliție; ofițeri de poliție de frontieră, pentru Direcția Generală de Pașapoarte și pentru Inspectoratul General pentru Imigrări – Facultatea de Poliție de Frontieră; ofițeri de jandarmi – Facultatea de Jandarmi; ofițeri specialiști – Facultatea de Științe Juridice și Administrative și ingineri în instalații pentru construcții – Facultatea de Pompieri.

 

Posturile disponibile sunt repartizate astfel:

 

Specializarea Ordine și siguranță publică – domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”:

– 300 de locuri – specialitatea poliție;

– 70 de locuri – specialitatea poliție de frontieră;

– 60 de locuri – specialitatea jandarmi.

– 50 de locuri (forma de învățământ cu frecvență redusă) – disponibile agenților și subofițerilor din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

 

Specializarea Drept – domeniul de licență „Drept”:

-125 de locuri – specialitatea poliție, poliție de frontieră, jandarmi;

-100 de locuri (învățământ la distanță, cu taxă de școlarizare) – disponibile  personalului MAI și pentru care se percepe taxă de școlarizare.

 

Facultatea de Pompieri – domeniul de licență „Ingineria Instalaţiilor”:

– 50 de locuri.

 

Înscrierile se fac exclusiv online. Cererea-tip de înscriere, completată și semnată de candidat, poate fi transmisă până cel târziu pe data 11 iulie 2021, la adresa de e-mail a unității de recrutare: Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin: resurseumane@cs.politiaromana.ro; Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin: ijj@jandarmeria-caras-severin.ro sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”: resurseumane.cs@yahoo.com. Procesul de admitere se va finaliza în luna septembrie.

 

Pentru detalii cu privire la sesiunea de admitere din acest an la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – condiții și criterii de recrutare, documente necesare pentru înscriere și calendarul admiterii – cei interesați pot accesa site-ul MAI: www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, site-ul Academiei de Poliție: www.academiadepolitie.ro sau site-urile unităților de recrutare: www.cs.politiaromana.ro, www.jandarmeria-caras-severin.ro,  www.isusemenic.ro.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available