La Șură, ca pe vremuri. Primăria reintroduce curse regulate spre zona de agrement a Reșiței

 

În ședința de săptămâna aceasta a Consiliului Local Reșița a fost aprobat programul după care vor circula autobuzele pe noul traseu regulat special de transport public, spre zona de agrement de pe malul lacului Secu.

 

Primăria Reșița intenționează să repună pe harta turistică zona de agrement din imediata apropiere a orașului – stațiunea de interes local Secu sau „Șura”, cum este cunoscută de reșițenii care o frecventau înainte de 1989.  Pentru început, au fost făcute o serie de investiții pe platoul de pe malul lacului, pentru a-l deschide pentru turiști. „Am refăcut drumul de nouă kilometri. Am readus în patrimoniul Reșiței platoul de la Secu și, împreună cu colegii de la Investiții, de la Patrimoniu, am repus flotoare pe lac, șezlonguri, paturi, alimentație publică. Gestiunea este asigurată de Piețe S.A. Vom iniția și câteva spectacole de muzică folclorică, vom duce probabil o scenă acolo, care va rămâne pe perioada verii, și sper ca reșițenii să se bucure vara asta de zile frumoase”, a declarat primarul Ioan Popa.

 

CITEȘTE ȘI: Platoul Secu a reintrat în patrimoniul Reșiței! Primarul Ioan Popa vrea să amenajeze zona pentru spectacole folclorice în aer liber

 

Pentru a facilita accesul spre zona de agrement, vor fi reintroduse cursele regulate de transport public până la platoul Secu. „În ședința Consiliului Local am aprobat un nou traseu pentru autobuzele Transport Urban Reșița care vor face curse regulate pentru a-i prelua pe reșițenii care sunt dornici să meargă în stațiunea Secu, acolo unde mergeau preponderent pe vremea lui Ceaușescu”, a precizat edilul Ioan Popa.

 

 

Autobuzele – sau microbuzele, după caz – vor circula pe traseul Piața Republicii (Muncitoresc) – stațiunea Secu (cap de linie: poarta de acces spre platou) și retur, începând din luna iulie, din momentul finalizării lucrărilor de amenajare a zonei de agrement, până în 30 septembrie. Vor fi asigurate șase curse dus-întors pe zi, de marți până duminică, orele de plecare fiind următoarele: 9.00, 10.00, 11.00, 17.30, 18.30, 19.30 – din Piața Republicii; 9.30, 10.30, 11.30, 18.00, 19.00, 20.00 – de la Șură. Prețul unui bilet este la fel ca pentru celelalte trasee, respectiv doi lei.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available