Autoritățile au raportat, astăzi, decesul unui bebeluș de o lună din Anina. Este cea mai tânără victimă a COVID-19 în România

 

Bebelușul a murit pe 27 aprilie, pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, unde era internat de două săptămâni, dar decesul acestuia a fost raportat abia astăzi. Tot astăzi, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a mai raportat și decesul unei femei în vârstă de 65 de ani din Carașova.

 

Potrivit datelor furnizate astăzi de DSP Caraș-Severin, bebelușul din Anina a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Reșița în urmă cu o lună, pe 8 aprilie, la doar câteva zile de la naștere, prezentând o deteriorare generală a stării de sănătate.

 

„Copilul avea febră, inapetență, curbă ponderală nesatisfăcătoare și hipotonie axială (scăderea tonusului muscular). A fost testat pozitiv, iar în urma consultării, pe 9 aprilie a fost trimis la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, de unde, pe fondul agravării stării sale, a fost transferat la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, pe secția de Terapie Intensivă”, informează reprezentanții DSP Caraș-Severin. Bebelușul a stat la ATI două săptămâni, până pe 27 aprilie când, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat. Pe durata spitalizării, medicii au depistat că acesta suferea de encefalopatie, afecțiune ce nu fusese specificată la internare.

 

DSP a raportat astăzi și decesul unei femei de 65 de ani din Carașova, infectată cu coronavirus, care suferea și de cardiopatie ischemică și care era internată la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. În total, de la începutul pandemiei, 619 cărășeni au pierdut lupta cu virusul. 572 de decese au fost înregistrate în Caraș-Severin, 28 în Timiș, câte trei în Bihor și Sibiu, câte două în Mehedinți și Gorj și câte un deces în Cluj, Brașov și Arad.

 

Numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în Caraș-Severin a ajuns, astăzi, la 11.126, dintr-un total de 18.086 de persoane testate. În ultimele 24 de ore, au fost recoltate 51 de probe în vederea depistării infecției cu coronavirus, s-au efectuat 167 de teste rapide și au fost confirmate 24 de cazuri noi.

 

În momentul de față, în spitalele din Caraș-Severin sunt internați 130 de pacienți cu COVID-19, dintre care 17 sunt la ATI. La spitalul din Reșița sunt 64 de pacienți (zece la ATI), la cel din Caransebeș, 37 (șapte la ATI), iar la spitalul din Oravița, 29 de pacienți cu COVID-19. Alte 389 de persoane confirmate pozitiv sunt în izolare instituționalizată sau la domiciliu.

 

Sursă foto: digi24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite