CSM Reșița, retrogradată pe mâna ei

 

Unirea Slobozia a învins azi, 1-0, pe CSM Reșița, într-un meci decisiv din ultima etapă a play-out-ului ligii secunde la fotbal. Roș-negrii încheie astfel campionatul pe loc retrogradabil.

 

Speranțele salvării de la retrogradare s-au năruit pentru rosso-neri la capătul unui meci în care au demonstrat că nu-și merită locul în Liga a 2-a. Exact atunci când ar fi trebuit să facă meciul vieții, jucătorii care au îmbrăcat azi echipamentul roș-negru au dezamăgit total. Și nu au întâlnit vreo echipă de prim-plan a ligii secunde, ci o formație care și ea, la rândul ei, a arătat că mai degrabă are față de Liga a 3-a.

 

După o primă repriză în care cele două echipe aparent s-au anihilat reciproc, în realitate ambele neputincioase în a-și crea ocazii de gol, scorul alb putea lăsa impresia că oaspeții sunt în grafic. Debutul celei de-a doua jumătăți a meciului a adus, însă, inevitabilul. Așa cum ne-au obișnuit în mai toate partidele din acest sezon, roș-negrii au încasat gol la o fază fixă. Corner obținut de ialomițeni la nici un minut de la reluarea jocului, centrare la marginea careului mic, Ionuț Dinu se înalță deasupra tuturor și înscrie: 1-0. Rezultat care plasa Unirea pe loc de baraj, iar pe CSM Reșița o trimitea direct în a treia ligă.

 

Ce a urmat a fost și mai și! Deși obligați să marcheze, oaspeții nu au reușit să pună presiune pe poarta adversă. Mai mult decât atât, zeci de minute nu și-au creat nici o ocazie de gol! A trebuit să se intre pe ultima turnantă a meciului pentru a asista la ceva mai multă insistență pe faza ofensivă, însă șanse reale de a marca au avut abia în minutul 85, atunci când șutul deviat al lui Nini Popescu a lovit bara. Ar fi fost un gol meritat? Nici pe departe! Îndrăznim chiar să spunem că, dacă roș-negrii ar fi reușit să smulgă un egal astăzi, cu un asemenea joc nu ar fi avut nicio șansă în dubla de baraj cu Fotbal Comuna Recea, echipă care azi a învins cu 3-2 la Cluj-Napoca și care, să nu uităm, a umilit Reșița (6-0) în confruntarea directă din campionat. De altfel, FC Recea ar fi fost acum deja salvată de la retrogradare dacă Ripensia nu ar fi marcat azi decisiv în minutul 92 în meciul jucat la Timișoara cu Metaloglobus.

 

Au semnat azi retrogradarea în Liga 3 a echipei din Reșița următorii jucători: Cobrea – L. Acka, Dumitraș, Sălcianu, Al. Sima –Breșneni (73, Astafei), Boboc (11, Danci), Al. Dulca – Chera (46, Dat), Visnakovs (49, Nini Popescu), Buș.

 

Și totuși, Reșița a câștigat azi un meci. Duelul suporterilor a fost tranșat net în favoarea Guardia Ultra 1995, cei 25 de fani roș-negri care au făcut deplasarea la Slobozia încurajându-și permanent echipa, de undeva din apropierea stadionului. Doi dintre aceștia au venit de la București, iar 23 de membri Guardia Ultra au făcut 1.300 de kilometri în cinci autoturisme pentru a-și susține echipa de suflet.

 

 

Sursă foto: Facebook CSM Reșița

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite