Avantaj Italia, după tragerea la sorți din Champions League!

 

Astăzi s-au tras la sorți meciurile din sferturile de finală ale UEFA Champions League și împerecherile din semifinale. Norocul a surâs Italiei, care are mari șanse să aibă din nou o echipă în finală, după șase ani!

 

Campioana Europei, Real Madrid, va întâlni în „sferturi” pe Chelsea, pe aceeași jumătate de tablou nimerindu-se o confruntare între alte două favorite ale ultimilor ani: Manchester City și Bayern Munchen. Sorții au trimis în celelalte două semifinale toate cele trei formații italiene rămase în cursa pentru un loc în finala de la Instanbul: AC Milan – Napoli și Inter – Benfica.

 

Italia are astfel mari șanse, după tragerea la sorți de astăzi, să aibă o reprezentantă în ultima fază a competiției, în condițiile în care în ultimii cinci ani în finale au ajuns doar echipe din Anglia – Liverpool (de trei ori), Tottenham, Chelsea și Manchester City (câte o dată), Spania – Real Madrid (de două ori), Germania – Bayern Munchen și Franța – PSG. Cu șase ani în urmă, Juventus juca finala și pierdea (1-4) cu Real Madrid. Pe de altă parte, Portugalia ar putea avea echipă în finală după 19 ani, dacă Benfica va trece de două squadre. În 2004, Porto câștiga trofeul învingând cu 3-0 în finală pe Monaco.

 

Sferturile de finală ale acestei ediții se vor juca în 11 și 12 aprilie, turul, respectiv 18 și 19 aprilie, returul. Semifinalele vor avea loc pe 9-10 mai și 16-17 mai, iar finala, în 10 iunie.

 

Sursă foto: digisport.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite