Avertizări meteo în Caraș-Severin: și caniculă, și vijelii cu descărcări electrice! 

 

Și astăzi, Caraș-Severinul se află sub semnul avertizărilor meteo: al codurilor portocaliu și galben de căldură, dar și, în zona de vest a județului, al unui cod galben de vijelii.

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că astăzi, 26 iulie, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului, valul de căldură se va intensifica. În regiunile aflate sub cod portocaliu, în general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37-39 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade, prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Caraș-Severinul este vizat de aceste fenomene meteo, excepție făcând zona de est a județului, aflată doar sub cod galben, cu maxime termice de 33-37 de grade.

 

Pe de altă parte, pentru intervalul 26 iulie, ora 18.00 – 27 iulie, ora 03.00, ANM a emis o atenționare de cod galben de intensificări ale vântului și vijelii. Astfel, în vestul și nord-vestul țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h), descărcări electrice și izolat averse torenţiale”, spun meteorologii. În Caraș-Severin, astfel de fenomene meteorologice vor apărea doar în partea vestică a județului.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite