Peste 350 de sancțiuni contravenționale într-un weekend! Principala cauză: nerespectarea limitelor legale de viteză pe drumurile publice

 

Aproape jumătate din sancțiunile polițiștilor rutieri aplicate la sfârșitul de săptămână pe drumurile publice au fost pentru nerespectarea vitezei legale.

 

Weekendul trecut, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 360 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

 

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive, pentru a-i face pe participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun dacă conduc sub influența alcoolului sau drogurilor sau nu respectă celelalte reguli rutiere.

 

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 362 de sancțiuni contravenționale, dintre care 143 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 56 de conducători auto și 10 pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță. 19 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 3 care au depășit cu peste 50 km/h, respectiv peste 70 km/h, limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 31 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

De asemenea, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier, dintre care două privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available