Avocații sunt la mare căutare printre liberali

Premierul Ludovic Orban l-a numit astăzi, 15 ianuarie, pe avocatul Dan Stan subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, condus de Ion Marcel Vela.

Dan Stan este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București și are cabinet de avocatură din anul 1996. Din anul 1998 a activat în funcţii directoriale juridice la Consiliul Județean Caraș-Severin, „experienţa acumulată în sfera dreptului administrativ şi al tehnicii legislative  recomandându-l ca un specialist al contenciosului administrativ”, scrie în prezentarea cabinetului său de avocatură.

A participat la mai multe stagii de pregătire şi perfecţionare în ţară şi străinătate pe problematicile administraţiei publice şi ale drepturilor omului, inclusiv la Consiliul Europei de la Strasbourg, dar are stagii și la Institutul Internaţional pentru Drepturile Omului – 2001 şi la Consiliul Europei – 2002.

Dan Stan a fost și cadru didactic asociat la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa (unde a fost suspect într-un dosar penal deschis în urma unor descinderi ale ofițerilor anticorupție) şi Universitatea de Vest din Timişoara. Este autor al mai multor lucrări şi articole de specialitate juridică publicate în edituri şi reviste recunoscute de către CNCSIS, iar din anul 2006 este doctor în drept internaţional.

Așa cum anunțam cu mult timp înainte, un alt avocat liberal căruia i se pregătește numirea într-o funcție importantă este consilierul județean Cristian Gâfu. De câteva zile inspector superior la Departamentul proiecte internaționale al Primăriei Slatina Timiș, Gâfu este acum pregătit (legal) să preia funcția de prefect al județului Caraș-Severin. Cel mai probabil actualul prefect va face echipă cu Cristian Gâfu, dar Florența Albu din postura de subprefect.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite