BAC 2021. În județul Caraș-Severin, 1.783 de absolvenți de liceu sunt așteptați să susțină probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat

 

Sesiunea de vară a Bacalaureatului se desfășoară în perioada 28 iunie – 1 iulie 2021. La nivelul județului Caraș-Severin, probele scrise se desfășoară în cele zece centre de examen organizate la Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Băile Herculane, precum și în trei unități de învățământ la nivelul cărora s-au constituit subcomisii de examen, în Bocșa, Anina și Bozovici. 

 

La sesiunea iunie-iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat, în județul Caraș-Severin s-au înscris 1.783 de absolvenți de liceu (clasele a XII-a zi și a XIII-a seral). Dintre aceștia, 387 provin din serii anterioare. „Examenul începe luni, 28 iunie, cu prima probă scrisă, la Limba și literatura română, la care s-au înscris 1.561 de candidați, diferența fiind reprezentată de candidații din promoțiile anterioare, care au această probă recunoscută, conform reglementărilor metodologice în vigoare”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

La nivelul județului Caraș-Severin au fost stabilite zece centre de examen – la care au fost arondate între două și patru unități de învățământ din zonă – și trei centre zonale de evaluare.

 

Cele zece centre de examen sunt în cinci localități din județ, după cum urmează: în Reșița: la Colegiul Economic al Banatului Montan – cu o subcomisie la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa” (pentru candidații de la liceele din Bocșa și Berzovia); Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” – cu o subcomisie la Liceul „Mathias Hammer” din Anina, pentru candidații din localitate; Colegiul Național „Traian Lalescu” și la Liceul Teoretic „Traian Vuia”; în Caransebeș: la Colegiul Național „C.D. Loga”; Colegiul Național „Traian Doda” și la Colegiul Tehnologic „Dacia” – cu o subcomisie la Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici pentru candidații din Bozovici și Prigor; în Băile Herculane, la Liceul „Hercules”; în Oravița, la Liceul Tehnologic „Mihai Novac”; în Moldova Nouă, la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”.

 

Iar cele trei centre zonale de evaluare se află toate în Reșița: la Școala Gimnazială Nr. 9, pentru proba de Limba și literatura română și cea obligatorie a profilului, la Școala Gimnazială Nr. 7, pentru proba la alegere a profilului și specializării, și la Școala Gimnazială Nr. 2, pentru proba la Limba și literatura maternă.

 

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat se vor desfășura după următorul program:

luni, 28 iunie – Limba și literatura română;

marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului;

miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și specializării;

joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

 

În 5 iulie, până la ora 12.00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00-18.00. În perioada 6-9 iulie, va avea loc rezolvarea contestațiilor, iar 9 iulie este data la care vor fi afișate rezultatele finale.

 

„Condițiile pentru promovarea examenelor au fost publicate de Ministerul Educației. Este vorba de trei cerințe ce trebuie îndeplinite cumulativ. Astfel, candidatul trebuie să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; să susțină toate probele scrise și să obțină nota 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea; să obțină media 6, cel puțin, la probele scrise”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

 

Sursă foto: edupedu.ro

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite