Suntem prezenți și pe

Educație

Bacalaureatul de toamnă. Rata de promovare în Caraș-Severin, în Top 6 național!

Publicat cu

în

Caraș-Severin se află între primele 6 județe din țară în ceea ce privește rata de promovare a examenului de Bacalaureat în sesiunea de toamnă. 35,1% dintre absolvenții de liceu din județul nostru care au susținut una sau mai multe probe în această sesiune au reușit să promoveze examenul. La nivel național, rata de promovare înainte de contestații este 31.5%.

În sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat în Caraș-Severin s-au înscris 661 de candidați. 134 dintre aceștia au absentat, iar 13 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bac. Dintre candidații prezenți, 185 au reușit să promoveze. „Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa. Cea mai mare medie a fost 8,7, obținută de un absolvent al Liceului „Hercules” din Băile Herculane, în timp ce 6 candidați au reușit să promoveze la limită, obținând media 6.

Candidații nemulțumiți de rezultatul obținut pot depune contestații atât în format fizic, cât și electronic, astăzi, până la ora 20. „În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 septembrie.

La nivel național, rata de promovare este de 31,5%. „Este important de menționat faptul că un candidat din județul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10. Această realizare în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului este o premieră a ultimilor 18 ani. Candidatul este din promoția curentă”, a transmis Ministerul Educației și Cercetării într-un comunicat de presă. Cele mai bune rezultate s-au obținut în județele Botoșani (41,7%), Suceava (36%), Bistrița Năsăud (35,7%), Covasna (35,4%), Vâlcea (35,2%) și Caraș-Severin (35,1%), iar cele mai slabe în județele Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație5 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație7 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social13 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate16 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație20 de ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite