Bani de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații

Executivul a aprobat, în ședința de ieri, alocarea sumei de 160.000 de lei pentru patru unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin. Banii provin din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, și sunt destinați refacerii infrastructurii afectate de calamități naturale: terasamente și maluri de apărare, drumuri, poduri, podețe, diguri sau punți pietonale.

Sumele alocate de Guvern în baza evaluărilor făcute de către autoritățile locale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Instituția Prefectului vor ajunge în comunele Glimboca, Teregova și Vermeș precum și la Consiliul Județean Caraș-Severin.

Comunei Glimboca i-a fost repartizată suma de 73.000 de lei pentru refacerea albiei pârâu Merişor, avariată prin colmatare pe o lungime de 500 de metri și pentru refacerea malurilor erodate. 36.000 de lei au fost alocați comunei Teregova pentru refacerea unui drum agricol în zona Poiana-Rusca, iar 31.000 de lei, comunei Vermeș, pentru refacerea unui pod și a unui mal erodat în satul Izgar și a unui pod peste râul Pogăniș și a unui prag de beton (lucrare hidrotehnică), în satul Vermeş. De asemenea, a fost alocată și suma de 20.000 de lei Consiliului Județean Caraș-Severin pentru refacerea unui podeţ pe DJ 571 C la ieşirea din satul Pârneaura, comuna Socol.

În total, Guvernul a alocat, în ședința de ieri, 20,93 de milioane de lei pentru 45 de unități administrativ-teritoriale din șase județe: Bacău, Caraș-Severin, Gorj, Harghita, Maramureș și Mehedinți, care au fost afectate de calamități naturale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available