Bani de la Guvern pentru Teatrul de Vest din Reșița. Instituția a primit peste 1.750.000 de lei

 

Executivul a alocat, printr-o Hotărâre de Guvern aprobată în ședința de aseară, aproximativ 134.000.000 de lei pentru 66 de instituții publice de spectacole din 34 de județe.

 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației informează că suma repartizată – 133.960.000 de lei – reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 august 2021 pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv 66 de teatre, opere şi filarmonici din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

 

Singura instituție din Caraș-Severin care se regăsește pe lista ministerului este Teatrul de Vest din Reșița, aflat în subordinea Consiliului Județean. Aceasta a primit 1.752.000 de lei. „Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vine, astfel, în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor”, transmite ministrul Cseke Attila.

 

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, până la data de 20 septembrie 2021, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole: teatre, opere şi filarmonici. Cele mai mari sume le-au primit Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca (9.799.000 de lei), Filarmonica Moldova din Iași (5.496.000 de lei), Filarmonica Banatul din  Timișoara (5.376.000 de lei), Teatrul de Stat din Constanța (5.175.000 de lei) și Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești (4.966.000 de lei).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite