Bani spălați în apele Banatului Montan de organizația mafiotă ‘Ndrangheta! Bunurile interpușilor, sub sechestru

 

Două microhidrocentrale situate în localitățile cărășene Feneș și Obreja au fost puse sub sechestru, ca urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal de spălare de bani. La originea activităților infracționale s-ar afla un cetățean italian asociat cu organizația de tip mafiot ‘Ndrangheta.

 

„Având în vedere faptul că la data de 28 noiembrie 2018 în Italia, a fost arestat un bărbat, deoarece acesta s-a folosit de interpuși dispuși să-și asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracțiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care și două microhidrocentrale situate în localitățile Feneș și Obreja din România), prin Ordinul European de Anchetă emis de autoritățile judiciare din Germania și Parchetul Bologna – Direcția Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autoritățile române a mai multor activități de anchetă penală și a unor percheziții la sediile a două societăți comerciale din Timișoara.”, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, citate de adevarul.ro și opiniatimisoarei.ro, bărbatul arestat în Italia lucra pentru organizația de tip mafiot ‘Ndrangheta Calabreza care activa în localitatea italiană Melito de Porto Salvo.

 

Ca urmare a emiterii ordinului european de anchetă de către autoritățile judiciare din Germania și Parchetul Bologna – Direcția Districtuală Antimafia, la data de 27 iunie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la sediile a două societăți comerciale din municipiul Timișoara, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

 

În timpul efectuării perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente contabile din anii 2017-2021, precum și documente juridice. „De asemenea, au fost identificate mai multe conturi și bunuri imobile ale societăților (2 microhidrocentrale) în vederea aplicării de sechestre. O femeie a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.”, se mai arată într-un comunicat transmis de IGPR.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite