BAROMETRU DE OPINIE. Reșițenii sunt chemați să evalueze activitatea din ultimii patru ani a Primăriei și a clasei politice

Cât de mulțumiți sunt reșițenii de activitatea primarului Ioan Popa? Dar de prestația reprezentanților partidelor politice din Consiliul Local Reșița? Care este cea mai importantă problemă ce ar trebui rezolvată în oraș? Toate aceste întrebări, și multe altele, își așteaptă răspunsurile reșițenilor într-un sondaj online inițiat de resita.ro.

Se apropie campania electorală, partidele politice fac tot felul de sondaje de opinie pentru a-și putea stabili strategii cât mai aplicate pe realitățile specifice fiecărei zone. Niciun partid nu are însă interesul să prezinte public, fără cosmetizări, rezultatele complete și exacte ale acestor sondaje. Fiecare formațiune politică folosește exclusiv în interes propriu concluziile extrase din chestionare. Scopul urmărit este strict electoral, or se știe că, de cele mai multe ori, prioritățile politice nu sunt aceleași cu prioritățile cetățeanului de rând. Acesta este principalul motiv care stă la baza demersului inițiat de resita.ro.

Nu avem nici pe departe pretenția că acest sondaj de opinie va reflecta cu maximă acuratețe ceea ce își doresc (toți) reșițenii, dar un lucru știm sigur: rezultatele nu doar că vor arăta cu exactitate ce spun repondenții, ci vor fi la vedere pentru aceștia din prima până în ultima zi de „votare” electronică! Acestea sunt condiții pe care nu le îndeplinește niciun sondaj de opinie adus la cunoștința cetățenilor de către partidul care l-a comandat.

Reșițenii au cu acest prilej ocazia de a evalua activitatea din mandatul 2016-2020 a administrației publice locale și a clasei politice. Cu cât veți participa mai mulți la această provocare, cu atât vom avea în final o reflecție mai fidelă a opiniei publice cu privire la realizările și nerealizările politico-administrative din ultimii patru ani, precum și la așteptările cetățenilor în perspectiva alegerilor locale anunțate pentru data de 27 septembrie 2020.

Chestionarul va putea fi găsit aici, pe site-ul resita.ro, dar și pe pagina de Facebook resita.ro stiri. Completați-l cu încredere, datele personale ale repondenților sunt automat anonimizate, astfel încât nimeni nu va ști cine ce răspunsuri punctuale a dat. Interesul nostru este să aflăm împreună răspunsurile comunității din care cu toții facem parte. Chestionarul poate fi completat în perioada 24 iulie – 2 august 2020.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available